DRŽAVA TO SMO MI!

FOTO Kosor: Bez HDZ-a nema stabilne Hrvatske. O tome treba voditi računa 4. prosinca

METKOVIĆ- Bez HDZ-a nema stabilne Hrvatske. O tome treba voditi računa na izborima 4. prosinca. Pokažimo da nas ima u trenucima kada mnogi žele da HDZ nestane sa hrvatske političke scene - tim se riječima predsjednica HDZ-a i aktualna premijerka, Jadranka Kosor obratila stranačkom skupu u Metkoviću na središnjem gradskom trgu kralja Tomislava, gdje su je dočekali stranački aktivisti predvođeni predsjednicom Gradkog odbora HDZ-a, Žanom Marević i muzikašima.

Za obilaska doline Neretve, premijerka Kosor je posjetila Opuzen i Ploče, posebno istaknuvši da je od utemljenja HDZ-a, pod vodstvom pokojnog dr. Franje Tuđmana, stranka prolazila kroz teška razdoblja, zbog čega su i danas odabrali svoj slogan „Najbolji kada je najteže“.

Veliki specijal Jutarnjeg IZBORNI STOŽER 2011 >> sve o izborima pratite OVDJE

Kosor je i ovom prilikom kazala da su HDZ nekada nazivali strankom opasnih namjera, te da su osim Kukuriku koalicije protiv HDZ-a i neki novinari, koji pišu neistine o njoj i stranci.

- A opasna namjera je bila osnivanje samostalne i suverene Hrvatske. HDZ je ostvario taj san i skupa sa hrvatskim braniteljima je oslobođena Hrvatska. Stoga ovu pobjedu posvećujemo svim branitelja, poglavito onima koji su položili živote za Domovinu i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, kazala je Kosor.

Naglašavajući zatim skori ulazak Hrvatske u Eropsku uniju, za što je po njezinim riječima jedina zaslužna Hrvatska demokratska zajednica, Kosor je ustvrdila da je HDZ ostvario sve što je obećao.

- Borili smo se sa krizom i recesijom ali nismo odustajali. Pregovore za ulazak u EU smo završili i ponosno mogu kazati da će i Metković biti grad Europske unije-ustvrdila je Kosor, posebno se pohvalivši dobrom turističkom sezonom jer „ turisti dolaze u stabilne zemlje“, što je još jedna potvrda da je Hrvatska stabilna država u koju stranci rado dolaze.

Kosor nije propustila priliku naglasiti da se borba protiv kriminala i korupcije nastavlja.

- Mi nećemo posustati. Naredne četiri godine podupirati ćemo institucije da i dalje rade svoj posao, zaključila je jadranka Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 08:23