POČETAK LJETA

FOTO: KIŠA I VJETAR IZAZVALI TOTALNI KAOS 'Smak svijeta' u Istri, Trogir potpuno pod vodom, u Splitu paraliziran promet!

U Umagu je sinoć pala 51 litra kiše po metru kvadratnom, u Poreču 40 litara
 Zvonimir Barisin / CROPIX

Jako grmljavinsko nevrijeme koje je pogodilo Dalmaciju donijelo je obilnu kišu, olujnu buru, tramontanu te ohladilo zrak na svega 15 stupnjeva.

Time su se u cijelosti obistinile prognoze i upozorenja DHMZ-a i Crometea o jakom nevremenu zbog kojeg je preko sustava meteoalarm ovo područje dobilo visoki stupanj upozorenja. Fronta je prema očekivanjima krenula sa sjevera preko zadarskog šibenskog područja, a oko 8 sati Trogir je bio pod vodom od siline oborina dok je, javljaju naši čitatelji, s prvim kapima kiše u Splitu po dobrom starom običaju zavladao prometni kaos, piše Slobodna Dalmacija.

Fronta će se, kažu u Crometeu, nad našim područjem zadržati tijekom prijepodneva, a popodne i do kraja dana nevrijeme će se smiriti.

Nevrijeme praćeno obilnom kišom i grmljavinom pogodilo je jučer i Istru, a u Umagu je padala i tuča.

U Umagu je sinoć pala 51 litra kiše po metru kvadratnom, u Poreču 40 litara, a velike količine kiše pale su i u središnjoj Istri, javlja Istramet.





Stancija Vodopija, uh koja fotka! Smak svijeta :) Foto: Vera Krekhovetskaya

Posted by IstraMet on Tuesday, 23 June 2015




Danas poslijepodne napokon će se početi razvedravati, a najviša dnevna temperatura će biti od 14 do 19, na Jadranu između 20 i 25 °C.













Autobusna u Poreču prije 2 sata, foto: Antonio BožićVRLO detaljni meteorološki podaci za Poreču (svakih 5 minuta): www.istramet.com/postaja/porec-vranici

Posted by IstraMet on Tuesday, 23 June 2015




HAK: Promet otežan diljem zemlje

Zbog olujne bure, samo za osobna vozila otvorena je dionica Jadranske magistrale između Novog Vinodolskog i Senja. Na autocesti A7 Sveti Kuzam-Šmrika i na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a na dionicama Jadranske magistrale Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Sveta Marija Magdalena dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. U prekidu su katamaranske linije Rijeka-Rab-Novalja i Rijeka-Mali Lošnji, izvijestio je u srijedu Hrvatski autoklub.

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 od prolaza Vučipolje do vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu Hrvatske, a mogući su i odroni, posebice na dionicama kroz gorja.

U povodu Dana državnosti u srijedu, 24. lipnja od 15 do 23 sata i u četvrtak, 25. lipnja od 14 do 23 sata bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona na pojedinim cestama. Na autocestama i na državnoj cesti DC1 nema zabrana.

Zbog radova, za sva teretna vozila zatvoren je granični prijelaz Gunja. Zbog radova na GP Vinjani Donji, proširuje se trak za teretna vozila, moguće su gužve.

U prekidu su katamaranske linije: Rijeka - Rab - Novalja i Rijeka-Mali Lošinj.

Brodska linija Šibenik - Zlarin - Prvić Luka - Šepurine - Vodice od 12,45 sati plovi bez pristajanja u Prvić Luku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 21:23