NEVIĐENA GUŽVA

FOTO: KAOS U NOVOM ZAGREBU ZBOG AUTO SHOWA Automobili zakrčili sve zelene površine u Sigetu, osveta stanara bila je slatka...

 Pavle Miljenović/Facebook

Zagreb Auto Show, megaspektakl koji je okupio 440 izlagača iz 33 zemlje na 70 tisuća četvornih metara u 14 paviljona i na otvorenome, samo je jučer do 16 sati, doznajemo, posjetilo više od 20.000 posjetitelja.

Organizatori su očekivali da će subota i nedjelja, posljednji dani prestižne izložbe, biti udarni po posjećenosti, ali su se i sami iznenadili. Po svemu sudeći, do kraja će Auto Show posjetiti čak 150.000 ljudi, što je 30.000 više od očekivanog.

Autodileri tumače da je teško procijeniti koliko će automobila prodati zahvaljujući promociji na sajmu jer je jasno da se većina vozila kupuje na kredit i leasing, a papirologija ne može biti obrađena na priredbi. Ono čime su zadovoljni je činjenica da će sva izložena vozila biti prodana. Samo u prvim danima, doznajemo, prodano je desetak automobila najviše klase, poput BMW-a M3 u vrijednosti 932.000 kuna, zatim Mini John Cooper Worksa, Mustanga, Suzukija... No, prodavači kažu da su zaprimili na desetke rezervacija i predujama.

Najveća gužva ipak je vladala oko izložbenog prostora s električnim automobilom Concept One tvrtke Rimac, koji stoji 1,2 milijuna eura, i mobitelima ga fotografirali.

Trnsko, Siget, Utrine, Zapruđe i drugi novozagrebački kvartovi bili su prepuni parkiranih automobila, a na parkiralištu Velesajma jučer je bilo gotovo nemoguće naći prazno mjesto. Naravno, neki stanovnici, ponajprije Sigeta, nisu bili previše oduševljeni da su automobili zakrčili inače brojne zelene površine u tom kvartu, pa su stvar preuzeli u svoje ruke. Jedan 'majstor' se parkirao ispred kontejnera, a nepoznati građanin samo mu je smeće istresao na - automobil!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 10:07