ČAJ U HOTELU ESPLANADE

FOTO Jadranki Kosor prijatelj Borut Pahor je iz Slovenije donio buket i broš s inicijalima B.P.

Druženje su obavili usput, jer je Pahor, kandidat za predsjednika Slovenije, u Zagrebu snimao emisiju

U zagrebačkom hotelu Esplanade danas poslijepodne sastali su se bivši premijeri Hrvatske i Slovenije Jadranka Kosor i Borut Pahor.

Druženje su obavili usput, jer je Pahor, kandidat za predsjednika Slovenije, danas poslijepodne u Zagrebu snimao emisiju Nedjeljom u dva.

Prije toga, nisu se vidjeli 10 mjeseci. Posljednji njihov susret bio je u Bruxellesu 9. prosinca prošle godine kad je Jadranka Kosor, nakon izgubljenih izbora, potpisala pristupni ugovor. Pahor ju je tada zagrlio i rekao joj: Ovo je tvoja priča.

Na čaj s Jadrankom Kosor Pahor nije došao praznih ruku. Prijateljici Jadranki darovao je broš sa svojim inicijalima BP.

Radi se o minijaturnoj znački napravljenoj za predsjedničku kampanju, kakvu nosi i sam Pahor te financijeri njegove kampanje.

Kako doznajemo, Pahor joj je iz Slovenije donio i buket, a pričali su o svemu što su radili dok su bili premijeri. Navodno joj je Pahor nekoliko puta ponovio: Jadranka, ti si završila pregovore!

Dotaknuli su se i Ive Sanadera i njegovih optužbi da je ono što je Kosor potpisala sa Slovenijom za Hrvatsku bilo - štetno, no detalje tog dijela razgovora danas nismo uspjeli doznati.

Zanimljivo, nakon potpisanog Sporazuma o arbitraži, karijere Kosor i Pahora krenule su identičnom silaznom putanjom. U drugoj polovici 2011. izgubili su vlast, u prvoj polovici ove godine i mjesta u svojim strankama. Sada se bore za opstanak. Kosor u Saboru, Pahor u kampanji za predsjednika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 23:57