HVALEVRIJEDNA AKCIJA

FOTO: HUMANITARNI HOKEJAŠKI SPEKTAKL U SISKU Za 'Sobu čuda' na klizaljke su stali i političari, HDZ-ov župan je pet puta pao, ali je i zabio

 Mate Piskor

U Sisku je održana humanitarna akcija za 'Sobu čuda', objekt koji se u Sisku uređuje za djecu s teškoćama u razvoju. U organizaciji ženskog hokejaškog kluba Godlerice odigrane su tri hokejaške utakmice ženskih hokejaških klubova Siska i Sarajeva, utakmica majki i djece hokejaša te revijalna hokejaška utakmica u kojoj su sudjelovali sisački župan Ivo Žinić i njegovi zamjenici.

- Ovo je hvalevrijedna akcija - rekao je župan Žinić prije nego što je stao na led. Pojasnio je kako gotovo 30 godina nije stao na klizaljke, ali je svejedno obukao tešku opremu i zaigrao revijalnu utakmicu. Zabilježeno je da je njegova zamjenica Anita Sinjeri Ibrišević odlična klizačica, da je dožupan Marin Piletić stajao na ledu uz pomoć hokejaške palice te da je župan Žinić, kao najaktivniji igrač, pet puta pao, ali i zabio gol.

Prva hokejaška utakmica u Sisku odigrana je 1930., prije 86 godina, a svestrana sportašica Siščanka Višnja Godler, po kojoj ime nose sisačke hokejašice, igrala je hokej na zamrznutoj Kupi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 11:08