OTOČKA DOBRODOŠLICA

FOTO Britanski premijer razgovarao s Kosor: Toplo vas pozdravljam kao novu članicu Europske Unije

U trenutku kada Europska komisija daje 'zeleno svjetlo' za ulazak Hrvatske u Europsku Uniju, hrvatska premijerka nalazila se u Downing Streetu
 AFP

LONDON - U trenutku kada Europska komisija daje 'zeleno svjetlo' za ulazak Hrvatske u Europsku Uniju, hrvatska premijerka Jadranka Kosor nalazi se u službenom posjetu svom britanskom kolegi Davidu Cameronu u njegovoj rezidenciji u Downing Streetu.

- Jasno je da je ovo povijesni dan za Hrvatsku. Prema mom mišljenju Hrvatska pripada EU i taj dan je sve bliži. Toplo vas pozdravljam kao novu članicu. S divljenjem smo promatrali odluke koje je Hrvatska donosila u prošlom desetljeću. Pred vama su još mnogi izazovi - rekao je britanski premijer Cameron Jadranki Kosor.

Sastanak dvoje šefova vlada završio je oko 13,50 sati. Premijerka je oduševljena razgovorom za koji tvrdi da je bio topao i srdačan.

- Najviše smo razgovarali o trenutku u kojem živimo, kada je Hrvatska ispunila sva mjerila kako bi završili pregovore za ulazak u EU - istaknula je Kosor.

Također, Kosor je izjavila kako je ovo nova stranica u prijateljskim odnosima između Ujedinjenog Kraljevstva i Hrvatske.

Osim toga, premijerka je sastanak s britanskim premijerom iskoristila da, u ime hrvatskog naroda, čestita rođendan Kraljici Elizabeti II koja sutra ima službenu proslavu.

Jadranka Kosor trenutačno se nalazi u hrvatskom veleposlanstvu u Londonu nakon čega se vraća u Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 09:27