VATRENI ZID KRAJ NASELJA

FOTO Bjesne požari duž jadranske obale: Vatrogasci u zadnji čas spasili kuće na Čiovu

Požari bjesne u Zadarskoj i Splitsko-Dalmatinskoj županiji, a najnoviji požar planuo je kod Čiova, oko 19h, te se ubrzo proširio i na stambene objekte
 Zvonimir Barišin / CROPIX

NOVO 22:04 Požar koji je večeras buknuo na Čiovu kod Trogira zaprijetio je kućama i stambenim objektima, ali su vatrogasci velikim naporima uspjeli spriječiti vatrenu stihiju da zahvati kuće, doznaje se večeras iz trogirskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD).

Posebice kritično bilo je u čiovskom naselju Miševcu gdje se vatra bila najviše približila kućama, ali su vatrogasci uspjeli spasiti kuće, rekli su gasitelji.

U gašenju požara koje se nastavlja tijekom noći, sudjeluje 75 vatrogasaca i 20 vozila.

21:18 Požar je planuo i oko 19h kod Čiova, te se proširio i na stambene objekte.

DIVULJE - Vatrogasno operativno središte Divulje Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) večeras u 19,10 sati zaprimilo je zahtjev za gašenje požara trave i niskog raslinja kod Smokovića, u Zadarskoj županiji,

Požar gase zemaljske snage te Air Tractor i Canadair.

Oko 19,30 sati u VOC Divulje DUZS-a primljena je dojava o požaru trave i niskog raslinja kod Arbanije - Cocina Draga, u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Požar gase zemaljske snage, a upućen i jedan helikopter s uređajem za gašenje.

Također oko 19 sati u VOC Divulje dojavljen je požar trave i niskog raslinja kod Šestanovca. Požar gase zemaljske snage, a upućeni su Canadairi i helikopter s uređajem za gašenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 07:36