JUTARNJA AKCIJA

FOTO: BANDIĆ U CRVENOM KRIŽU 'Nikada nisam bio parazit. Ja nisam naviknuo primati plaću, a da ništa ne radim'

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, rano jutros zaputio se s Crvenim križem grada Zagreba u Gunju noseći poklone za stradalu Gunju.
Zagreb, 171214.Gradonacelnik Zagreba Milan Bandic, rano jutros zaputio se s Crvenim krizem grada Zagreba u Gunju noseci poklone za stradalu Gunju.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - U srijedu ujutro put Gunje i Rajeva sela krenulo je izaslanstvo Grada Zagreba i zagrebačkog Crvenog križa s prigodnim božićnim darovima za 500 djece uzrasta do 12 godina, koje će najmlađim stanovnicima područja stradalih u svibanjskim poplavama podijeliti didaktičke igračke, slikovnice i slatkiše, priopćeno je iz zagrebačke Gradske uprave.

Među volonterima zagrebačkog Crvenog križa, koji su u srijedu podijelili 500 božićnih i novogodišnjih poklon paketića djeci iz sela županjske Posavine stradalim od poplave, bio je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je novinarima izjavio da na taj način "želi biti koristan zajednici".

Budući da mu je Županijski sud u Zagrebu zabranio obnašati dužnost gradonačelnika, Bandić je rekao da se "uvijek nađe načina kako čovjek može biti koristan zajednici".

"Nikada u životu nisam se želio osjećati kao parazit, da primam plaću na račun društva, a ništa ne radim. Na ovaj način, kao volonter Crvenog križa, makar ću dio dobroga vratiti zajednici", kazao je Bandić dodavši da je Crvenom križu na raspolaganju dvadeset i četiri sata.

Po njegovim riječima, bolji primjer početka volonterskog angažmana od dostave poklon paketića djeci poplavljenih područja nije mogao poželjeti.

Također je poručio da će zajedno s odvjetničkim timom dokazati svoju nevinost. "Istina je spora ali dostižna. S distance od dva mjeseca mogu reći da ću zajedno s odvjetničkim timom dokazati svoju nevinost jer nikoga nisam ubio, od nikoga nisam ništa ukrao, nikome nisam ništa oteo, a živom čovjeku se sve dogodi", rekao je Bandić.

"Milan Bandić u izaslanstvu sudjeluje kao fizička osoba u svojstvu volontera. On je u sjedištu Crvenog križa grada Zagreba u Ilici 223 pakirao pakete, te ih utovarivao u kombi zajedno s ostalim volonterima", izjavio je za Hinu ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba Petar Penava.

U ime Grada i Crvenoga križa, darove će mališanima dijeliti voditelj u Uredu za branitelja Miodrag Demo, posebna savjetnica gradonačelnika Biserka Bucković i ravnatelj Crvenog križa Zagreba Petar Penava.

Grad Zagreb dosad je najteže stradalim područjima Slavonije donirao 26 isušivača, 100 hladnjaka, osigurani su besplatni udžbenici za osnovnoškolce i srednjoškolce te u suradnji s Hrvatsko-talijanskom udrugom u Rimu prikupljene trajne namirnice, potrepštine za osobnu higijenu, oprema za dezinfekciju i čišćenje itd.

U suradnji s gradskim Crvenim križem, učenici iz Gunje proveli su pet dana u programu Škole u prirodi u Domu Crvenog križa u Novom Vinodolskom, a donirano je i preko 200 tona humanitarne pomoći (hrane, pitke vode, higijenskih potrepština) zajedničkom koordiniranom akcijom Caritasa zagrebačke Nadbiskupije i zagrebačkog Crvenog Križa, navodi se u prioopćenju Gradske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 23:02