REAKCIJA

Filipović: ‘Zna se tko je bio šef NO-a Ine u tom razdoblju‘; Damir Vanđelić brzo odgovorio

Vanđelić je kazao da NO nije bio upoznat sa spomenutim ugovorom

Damir Vanđelić

 Davor Pongracic/Cropix

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović izjavio je u ponedjeljak da će zatražiti izvanrednu reviziju plinskog poslovanja Ine za 2020., 2021. i dio 2022. godine.

Filipović je to izjavio u Ministarstvu gospodarstva uoči sastanka s Upravom Ine koji je sazvao, a na kojem će, kako je istaknuo, od Uprave tražiti detaljna obrazloženja onoga što se događalo proteklih dana.

Naime, u akciji koju su u subotu pokrenuli Uskok i policija uhićeno je petero osumnjičenih zbog malverzacija s prirodnim plinom kojim raspolaže Ina, a koji je prodavan ispod tržišne cijene, čime šteta za tu energetsku kompaniju navodno premašuje milijardu kuna.

Na meti istražitelja tako se našao i direktor u Ini Damir Škugor, koji je na ispitivanju, kako se doznaje, ustvrdio da nije kriv te da je plin prodavan prema poslovnoj politici Ine.

Čestitao je Ministarstvu financija i njegovim službama, policiji, DORH-u i svima koji su bili uključeni u razotkrivanje ove afere.

S obzirom na neke koji su u kontekstu afere potegnuli i pitanje Filipovićeve odgovornosti kao donedavnog člana Nadzornog odbora Ine, ministar je istaknuo da je na toj funkciji proveo nešto više od četiri mjeseca.

"Takve moram razočarati. Naime, sporni ugovor s poduzećem OMS potpisan je dva mjeseca prije nego što sam bio imenovan u NO Ine, a sve ovo što se događalo, događalo se negdje od sredine 2020. godine. Poznato je tko je u tom razdoblju bio predsjednik i članovi NO-a, kao i predsjednik i članovi Uprave Ine", poručio je Filipović.

Sada se za Bloomberg Adriu po tom pitanju očitovao i bivši predsjednik NO-a Ine Damir Vanđelić.

Kako prenosi novinar Bloomberga Marko Perožić na Twitteru, Vanđelić je kazao da NO nije bio upoznat sa spomenutim ugovorom i da rezultate spomenute poslovne suradnje nije uspio vidjeti jer je razriješen dužnosti prije podnošenja ključnog izvješća o poslovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 03:25