LUKSUZNI TERENAC

Evo što su sve mogli kupiti Trutu umjesto skupocjenog VW Touarega: Tri Suzukija, tri Dacije...

Ako je Dacia Duster dovoljno dobra za akcije spašavanja HGSS-a, zašto ne bi odgovarala i Civilnoj zaštiti?
 CROPIX, Dacia, VW

HDZ-ov ravnatelj Civilne zaštite Zagrebom vozi se u terencu Volkswagenu Touaregu 3.0. V6 TDI koji je nabavljen po cijeni od 85.300 eura, prvi je jučer objavio Jutarnji list. Doznali smo da je riječ o automobilu nabavljenom u ožujku ove godine na kojem je i specijalna registarska oznaka, ZG112CZ.

"Touareg je kao terenac daleko lošiji od Dacije Duster", stoji u jednoj od mailom primljenih reakcija čitatelja na jučerašnji članak o novom automobilu šefa Civilne zaštite Truta.

S tvrdnjom se baš i ne bismo složili, jer je Touareg na terenu podjednako uvjerljiv kao i spomenuta Dacia, ali i tri i pol puta skuplji – Dacia Duster pokretana štedljivim dizelašem 1.5 BluedCi sa 115 KS stoji svega 23.600 eura.

image

Dacia Duster

Nikola Vilic/Cropix

Za jedan Touareg mogle su se, dakle, kupiti tri i pol Dacije Duster, koje već godinama svakodnevno koriste i HEP, Hrvatske šume, Hrvatske vode...

Naposlijetku, ako je dovoljno dobra za akcije spašavanja HGSS-a, ne vidimo zašto ne bi odgovarala i Civilnoj zaštiti.

image

Suzuki Vitara

Dragan Matic/Cropix

Ili, pak, jedva nešto skuplja Suzuki Vitara 1.4 Hybrid 4WD (23.165 eura), koju za nadzor državne granice koristi Granična policija.

Ili jedan od dvadesetak pogonom na sva četiri kotača i štedljivim dizelskim motorom opremljenih terenaca, kao što su Ford Kuga, Hyudai Santa Fe ili Tucson, Mazda CX-5, Opel Grandland X, Seat Tarraco, Suzuki S-Cross, Škoda Kodiaq, Toyota RAV4, Hilux..., a ne luksuzni VW Touareg od kojeg je jedva nešto skuplji bratski Porsche Cayenne (114.000 eura).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:44