KONFERENCIJA O POLJOPRIVREDI

Europarlamentarka Glavak je ambasadorica Kluba EPP-a za najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika

Sunčana Glavak
 CROPIX

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak bit će ambasadorica Kluba zastupnika Europske pučke stranke (EPP) za najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika Zvonimira Kalića, koji će u ožujku iduće godine predstavljati Hrvatsku na izboru za mladog poljoprivrednika.

Zastupnica Glavak sastala se u sklopu konferencije "Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva“, koja je održana u petak u Svetom Martinu na Muri, s najboljim hrvatskim mladim poljoprivrednikom Zvonimirom Kalićem, proizvođačem industrijske konoplje iz Đakova koji će 26. ožujka iduće godine u Bruxellesu predstavljati Hrvatsku na šestom izboru za najboljeg mladog poljoprivrednika, priopćeno je iz Ureda eurozastupnice Glavak.

Natjecanje u Europskom parlamentu organizira Klub zastupnika Europske pučke stranke (EPP) u sklopu Europskog kongresa mladih poljoprivrednika.

Prvi Europski kongres održan je 2012. godine, a prva hrvatska ambasadorica bila je 2014. godine Dubravka Šuica. Nakon nje, ambasadorica je bila Marijana Petir, a najbolji hrvatski poljoprivrednici dosad su bili - Martina Petrović, Ivan Veselić, Matija Cetinić Frankos te Ivan Gašić.

Cilj Kongresa mladih poljoprivrednika je promovirati europsku poljoprivredu i ruralni razvoj, istodobno vrednujući nužnost poticanja vlastite poljoprivredne proizvodnje, navodi se u priopćenju.

Uz hrvatske, u ožujku iduće godine u Bruxellesu će biti nominirani i najbolji poljoprivrednici iz još 22 zemlje.

Na konferenciji "Dani poljoprivrede, ribarstva i šumarstva“ između ostalog su predstavljeni i mladi hrvatski poljoprivrednici te strategija financiranja poljoprivrede i ruralnog razvoja do 2027.godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 02:19