MIRELA HOLY

EKSKLUZIVNO U GLOBUSU Prva prava biografija najpopularnije političarke

 Arhiv obitelji Holy

ZAGREB - Prijevod prezimena Holy na hrvatski moguć je u dva oblika: ili je obitelj Holy “ćelava” ili “gola”, ali Globusovi češki sugovornici tumače da je realniji ovaj drugi prijevod

Bilo mi je zbilja lijepo s vama surađivati i nemojte ovo shvatiti osobno. Ali eto, ja sam odlučio svojoj kćeri dati podršku pa zato napuštam SDP – rekao je 72-godišnji proćelavi muškarac svojim kolegama.

Tek su naručili kavu i u topli napitak umiješali šećer kad je inače povučeni umirovljeni arhitekt tišinu razbio svojom objavom odlaska. Njegova odluka nije, ruku na srce, baš odjeknula poput bombe.

Da budemo pošteni, nitko nije ni podigao obrvu.

Ali svakome je došlo nekako toplo oko srca, onako kako to bude kad se čovjek susretne s čistom emocijom.

Nije se ni moglo očekivati ništa drugo.

Prošlo je samo nekoliko tjedana otkako je bivša ministrica zaštite okoliša Mirela Holy izašla iz SDP-a i osnovala novu političku stranku ORaH pa je logika nalagala da će joj podršku, na prvome mjestu, pružiti obitelj.

Preciznije, otac Boris Holy, do tog dana nenametljivi SDP-ov potpredsjednik mjesnog odbora Gupčeva zvijezda u Zagrebu koji je na ovu poziciju lani izabran već u drugi mandat.

Boris Holy nije dugo razmišljao.

Čim su mu kćer smijenili s mjesta ministrice, a ona potom osnovala vlastitu stranku, umirovljeni arhitekt znao je da se i sam mora pridružiti ORaH-u.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 21:11