DOBRI SAMARITANCI

Dvostruka hrabrost u Slavonskom Brodu: Mladić i djevojka skočili u bunar i spasili djevojčicu od utapanja

Martina je najprije skočila u bunar kako bi spasila sestricu Saru, a onda je za njima skočio Pavo
 Leon Hribljan / Bjelovarski list /CROPIX

Dva se puta hrabrost iskazala u Slavonskom Brodu i tako spriječila veliku tragediju. Najprije je šesnaestogodišnja Martina spasila svoju sestru Saru, a zatim ih je obje spasio 24-godišnji Pavo Majstorić, piše Večernji list .

Sve se odigralo oko 17 sati u dvorištu stambene zgrade u kojoj je živjela baka dvaju sestara. U igri je Sara podigla poklopac starog bunara i u nepažnji u njega upala. Čim je to vidjela Martina se bacila za njom u bunar i tako spriječila da se djevojčica ne utopi. Ali sada su obje bila zarobljene u hladnoj vodi. Martina je jednom rukom pridržavala sestru, a drugom se držala za cijev kojom se voda nekada pumpala iz bunara.

Srećom, njihovu nevolju je primjetio Pavo, koji se u kući pored nalazio u posjeti djevojci. Ne časeći ni časa spustio se po staroj cijevi i prihvatio već umorne sestre i spasio ih od utapljanja.

Buka je privukla pažnju susjeda koji su ubrzo užetom izvukli svo troje iz bunara. Svi su prošli bez ozljeda, a baka je zbog stresa morala biti primljena u obližnju bolnicu.

Originalni članak pročitajte OVDJE .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:29