KAOS U ZTC-U

Dok kasni isporuka kanadera, dvojica mehaničara koji su tijekom bolovanja radili u fušu u Austriji dali otkaz

Šef ZTC-a komentirao je da je ‘za izvanredni otkaz‘ ako se ispostavi da su radnici tijekom bolovanja zaista radili u inozemstvu

Kanader u ZTC-u/Ilustracija

 Davor Pongracic/Cropix

Uoči požarne sezone i dok ljudi na terenu ginu, šef Zrakoplovno tehničkog centra Zdravko Klanac priznao je prije tjedan dana kako ne zna da mu mehaničari koji su na bolovanju rade u fušu u Austriji. Istovremeno kasni isporuka kanadera i air traktora koji su prijeko potrebni kao pomoć vatrogascima.

Također je priznao da je on dozvolio da njegovi radnici u hangarima tvrtke popravljaju privatni automobil nekih djelatnika, a pokušao je obmanuti javnost kazavši kako oni isporučuju potpuno ispravne zrakoplove.

- Na čelu sam ZTC-a i odgovoran sam za sve dobre i loše stvari. Moja savjest je mirna, što se mene tiče i velikog broja ljudi, napravili smo sve da se radovi naprave. Imamo 27 mehaničara, njih 6 je na godišnjem, dvoje se vraća idući ponedjeljak. Dva radnika na bolovanju koji rade vani – to sam čuo iz medija. Za jednog od njih smo od inspekcije HZZO-a tražili provjeru bolovanja. Čuo sam da netko od vas ima snimke. Za mene je ta snimka za izvanredan otkaz. Čuo sam da se radi o mehaničaru koji je sam sebe fotografirao u Austriji i slao kolegama. Nisam istražni organ - rekao je Klanac.

No, na upit kako komentira činjenicu da je MORH prije dva dana službeno objavio da je tek isporučeni Air Tractor morao ponovo na popravak ipak je priznao da su djelatnici ZTC-a hitno morali otići u Zadar kako bi uklonili kvar. Na pitanje zašto se to dogodilo samo je slegnuo ramenima.

U idućih tjedan dana, ZTC je obećao MORH-u isporučiti jedan kanader i air traktor. Ali nitko na raspolaganje nije dao svoje radno mjesto jer o problemima sa zrakoplovima raspravlja se na vrhuncu protupožarne sezone.

No, priča je sada dobila novi nastavak. Naime, za RTL je potvrđeno da su dva mehaničara koja su radila fuš u inozemstvu dala otkaz u ZTC-u.

Vatrogasni zapovjednici nadaju se da neće morati birati što će prvo spašavati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:57