PROGLAŠENI POBJEDNICI

Dodjelom nagrada u Šibeniku završeni Dani hrvatskog turizma, na svečanost došao i premijer Plenković

Svečanosti su bili nazočni i mnogi ministri te više od tisuću drugih sudionika.

Andrej Plenković i Marko Paliaga, gradonačelnik Rovinja, šampiona turizma

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image

Ministrica Nina Obuljen Koržinek, nagrada za kulturnu atrakciju godine Kuća umjetnosti Arsen, ravnateljica Gorana Barišić Bačelić

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Dodjelom godišnjih turističkih nagrada u Šibeniku su u petak navečer završili Dani hrvatskog turizma (DHT), na kojima je šampionom turizma 2022. proglašen Rovinj čijem je gradonačelniku Marku Paliagi nagradu uručio premijer Andrej Plenković.

Svečanosti su bili nazočni i mnogi ministri te više od tisuću drugih sudionika.

Čestitajući dobitnicima nagrada te svim djelatnicima u turizmu na trudu i zalaganju što pridonose i promociji domovine, premijer je istaknuo i da završna večer na DHT-u pokazuje da je u turizmu puno uloženo u kvalitetu u svim segmentima, i u cijeloj Hrvatskoj, te da su svojim radom učinili Hrvatsku istinski jakom destinacijom na Mediteranu.

image

Andrej Plenković, Kristjan Staničić, Branka Juričev Martinčev, Nikolina Brnjac, Davor Božinović, Anja Šimpraga, Marko Primorac, Davor Filipović, Nina Obuljen Koržinek, Ivan Paladina i Marin Piletić

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Osvrnuo se i na covid krizu, u kojem je turizmu, kako je kazao, pomogla državna intervencija za radnike i poslodavce da ostanu na nogama, i da se turizam i brzo oporavi, što pokazuje i ova godina kada je do sada već dostignuto 100 milijuna noćenja.

"Omogućili ste i da Hrvatska ima snažan fiskalni kapacitet uz odgovorne politike, i sada kada je sigurnosna kriza zbog rata u Ukrajini, uz i prehrambenu i energetsku krizu, Vlada je s 21 milijuna kuna odlučila pomoći svima, i građanima, i ustanovama, i poduzetnicima", istaknuo je Plenković.

image

Andrej Plenkovic.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev/CROPIX

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Takva politika, kako je rekao, uz hrvatski turizam jamči rast ove godine i puno veći nego smo prognozirali te je poručio da svi skupa u 2023. trebamo učiniti i veći napor, a vjeruje i da će provedba nove strategije održivog razvoja turizma i osnažiti turizam te da će Hrvatska ostati jedna od najboljih destinacija na Mediteranu, Europi i svijetu.

Ostale nagrade koje su dodijeljene prema ocjenama Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i Hrvatske gospodarske komore (HGK), koji su s Ministarstvom turizma i sporta organizatori DHT-a, su za kulturne atrakcije godine dobili Kuća umjetnosti Arsen iz Šibenika i Providurova palača iz Zadra, a za prirodnu atrakciju Javna ustanova Park prirode Velebit.

Događaj godine je Retropatija, hotel godine Grand Park Rovinj, kamp Istra Premium Funtana, a restoran Zoi iz Splita, dok je marina godine ACI Dubrovnik, a putnička agencija Adriatic DMC Dubrovnik.

image

Ministar Ivan Paladina, najbolji restoran ZOI Split, Andrea Tavolacci

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Godišnju nagradu Anton Štifanić dobio je Arsen Ercegović iz Hrvatske udruge privatnih brodara i Vladimir Bakić, dugogodišnji direktor TZ Dubrovačko- neretvanske županije, te Udruga putničkih agencija Hrvatske (UHPA).

Hrvatsku turističku nagradu za životno djelo dobili su Dane Slamić iz hotela u Tisnom, i posthumno Franko Lukež, gastronom i sommelier, čija su djeca došla po nagradu, a dodijeljena su i priznanja za održivost Valamar Rivijeri i Nacionalnoj udruzi malih hotela.

image

Marko Primorac i nagrada za marinu godine, ACI Marina Dubrovnik, Kristijan Pavić

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Za doprinos u promociji nagrađen je Luka Modrić, koji se javio video linkom i zahvalio, a nagradu je preuzela njegova sestra.

Uz premijera, na dodjeli nagrada su bili: potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga te ministri kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, financija Marko Primorac, prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina, gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, rada i mirovinskog sustava Marin Piletić te turizma Nikolina Brnjac i izaslanica predsjednika Sabora Branka Juričev Martinčev.

DHT 2022. u Šibeniku u Amadria Parku održavaju se od 6. listopada u organizaciji MINTS-a, HTZ-a i HGK.

image

Anja Šimpraga, Marko Primorac, Davor Filipović, Nina Obuljen Koržinek, Ivan Paladina, Marin Piletić

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image

Andrej Plenković

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image

Marko Primorac i Davor Filipović

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
image

Anja Šimpraga, Marko Primorac, Davor Filipović

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:03