STIŽU VRUĆINE

Do kraja tjedna - pravo ljeto! I noći će biti tople, pogledajte kakve temperature dolaze

U središnjoj će Hrvatskoj temperature biti više nego proteklih dana, no kasno poslijepodne i navečer se očekuje naoblaka

Ilustrativna fotografija

 Sasa Buric/Cropix

Pretežno sunčano, vrlo toplo, a ponegdje i vruće s najvišim dnevnim temperatura zraka između 26 i 31 Celzijevog stupnja očekuje u četvrtak Hrvatsku, prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Uz lokalni popodnevni razvoj oblaka u unutrašnjosti postoji mala vjerojatnost za kraći pljusak.

Ujutro na kopnu kratkotrajno ima magle.

Vjetar će biti slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni.

Meteorolog HRT-a Zoran Vakula javlja da će i na istoku zemlje danas biti sunčanije i toplije nego jučer, čak i vruće i sparno, no poslijepodne je moguć razvoj oblaka. Pljuskovi su malo vjerojatni.

I u središnjoj će Hrvatskoj temperature biti još malo više nego proteklih dana, no kasno poslijepodne i navečer se očekuje naoblaka. Uz granicu sa Slovenijom su mogući mjestimični pljuskovi i grmljavina.

Pljuskova u gorju i u Istri ne bi trebalo biti, a ako ih i bude, neće biti intenzivni. Mala je vjerojatnost za kišu i na sjevernom Jadranu, gdje će temperature ići do 28 stupnjeva Celzijevih. U Dalmaciji će biti još toplije s 30 stupnjeva, a temperatura mora je oko 22 stupnja.

U mjestima na obali već bi moglo početi razdoblje toplih noći s najnižom temperaturom od 20 stupnjeva, kaže Vakula za HRT.

U unutrašnjosti će poslijepodneva biti još toplija nego na Jadranu pa će ponegdje u Dalmaciji i istočnoj Hrvatskoj temperature zraka biti i više od 32 stupnja.

Meteorologinja Tanja Renko je na društvenoj mreži X podijelila tablicu s preporučenom odjećom prema osjetu ugode. S obzirom na temperature u Zagrebu, čini se da je vrijeme za kratke rukave, kratke hlače i lagane haljine ili suknje.

Sutra će biti pretežno sunčano te vrlo toplo i vruće. Uz umjeren razvoj oblaka poslijepodne u unutrašnjosti rijetko može biti ponekog pljuska. Vjetar većinom slab, na Jadranu slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 11 do 16, na Jadranu od 16 do 21, a najviša uglavnom između 26 i 31 °C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 18:16