NEMARNI RODITELJI

Djevojčica koju su ostavili u autu na paklenoj vrućini miče očima, ali i dalje je kritično. Ima li nade?

Roditelji su pušteni na slobodu te se u bolnici dogovaraju o prijevozu djevojčice u Poljsku

RIJEKA - Djevojčica miče očima, ali još uvijek ne odgovara na pitanja i nije pri punoj svijesti - rekao je prof. dr. Igor Prpić, predstojnik riječke Klinike za pedijatriju, koji je u subotu primio šestogodišnju Poljakinju nastradalu od toplinskog udaru u automobilu.

Prijevoz helikopterom

Prema njegovim riječima, ostali organi koji su bili ugroženi sada su stabilizirani te je mala pacijentica u stanju podnijeti prijevoz u Poljsku, gdje bi se moglo nastaviti njezino liječenje. Naime, njezini roditelji pokušavaju dogovoriti da je se helikopterom prebaci u Poljsku.

Nisu im uzete putovnice

U policiji ističu da, s obzirom na to da se radi o kaznenoj prijavi redovitim putem, roditeljima nisu oduzete putne isprave te se oni u bilo kojem trenutku mogu vratiti u matičnu državu.

Slučaj je proslijeđen riječkom Državnom odvjetništvu koje se još uvijek nije očitovalo da li će tražiti da se roditeljima sudi u Hrvatskoj ili će ih prepusti poljskom pravosuđu, što omogućuju hrvatski ugovori s Europskom Unijom.

Podsjetimo, u Omišlju na otoku Krku djevojčica je u subotu zaspala na povratku s plaže pa su je roditelji ostavili punih 45 minuta u automobilu marke Toyota Rav, i to na dan kada su temperature prelazile 30 stupnjeva, a u automobilu na suncu bilo je i iznad 60. Kada su se vratili po nju, zatekli su je bez svijesti, praktički na rubu smrti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 16:30