POVRATAK TAJKUNA

DJED MRAZ OTVARA KERUMU DVA DUĆANA Bivši gradonačelnik vraća se na poslovnu scenu

 Goran Mehkek / CROPIX

Tvrtka “Kerum” do Nove godine otvara dva hipermarketa, odnosno po jedan na području Splita i drugi na području Kaštela! Kazao nam je to Pavao Mrkonjić, predstečajni povjerenik tvrtke u vlasništvu Željka Keruma, bivšega splitskoga gradonačelnika, piše Slobodna Dalmacija.

– U tijeku su pripreme, odnosno prikupljanje novca naplatom tvrtkinih potraživanja od vjerovnika. To je potrebno da bi poduzeće “Kerum” moglo avansno plaćati svojim budućim dobavljačima jer nitko bez toga više ne bi pristao dostavljati robu.

Zatim će uslijediti zapošljavanje radnika koji će raditi u tim marketima, te daljnje zapošljavanje radi organizacije poduzeća. U planu je u dogledno vrijeme otvaranje deset do dvanaest prodavaonica – objasnio nam je “Kerumov” stečajni povjerenik Pavao Mrkonjić.

Dodao je kako je istekao rok prijave potraživanja vjerovnika tvrtke “Kerum”, te će se uskoro u Zagrebu održati prvo ročište u postupku predstečajne nagodbe pred Finom, na kojem će se znati točan dug splitske tvrtke, piše Slobodna Dalmacija.

– Prodaja nekretnina tvrtke “Kerum”, među ostalim, i radi prikupljanja novca za otvaranje novih trgovina, odnosno avansnog plaćanja dobavljača, može uslijediti tek nakon postupka predstečajne nagodbe – objasnio je predstečajni povjerenik.

Iako smo ga pitali koliko će ljudi biti zaposleno u novim trgovinama, kolike će one biti površinom, kao i još neke detalje, Mrkonjić nam nije mogao kazati ništa više od rečenog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 23:46