CRVENI METEOALARM

Divlja oluja stigla u Hrvatsku: U Zaprešiću padala tuča veličine lješnjaka, rušilo se drveće, ima štete i u Zagrebu

Nevrijeme s vjetrom zahvatit će slovensko primorje i veliki dio Istre te središnju Hrvatsku

Oluja na Sljemenu, šteta na Gračanima

 Sljeme 360, čitatelj/

NOVO 16:10 Pune ruke posla za vatrogasce u Zagrebu

Zbog vjetra praćenog kišom koji se nadvio nad metropolu, na teren su primorani izaći bili i zagrebački vatrogasci. Tako su u Klaićevoj morali ukloniti odvaljenu ogradu te nekoliko stabala sa prometnica u Gornjem Prekvršju i na Trgu Republike Austrije.

U jednom slučaju u Heinzelovoj ograda je pala na vozilo, a u tijeku je i uklanjanje razbijenog prozora sa šestog kata zgrade u Ulici Franje Petrića. U Branovečkoj u Sesvetama u tijeku je ispumpavanje vode iz poplavljenog objekta, a iz Magazinske je, pak, stigla dojava da je drvo palo na vozilo.


15:48 Portal eVarazdin prenosi svjedočanstvo čitatelja, koji je izvijestio da je na području općine Cestica oko 14.30 pala tuča popraćena kišom i jakim vjetrom. Objavili su i njegov video.


15.35 Krak velike oluje nešto prije 15 sati je zahvatio dijelove Zagreba i Zaprešić, tuča je uzrokovala probleme u prometu i klizišta u podsljemenskoj zoni.

Građani tvrde da su tuču veličine lješnjaka pratili jaki udari vjetra i obilna kiša.

image

Gračanska cesta - Bliznec

/Privatna Arhiva/

Olujne ćelije zahvatile su Sloveniju i u poslijepodnevnim satima premjestile su se na sjeverozapad zemlje, a trenutno se kreću prema sjeveroistoku, a ispred njih se stvaraju nove oluje.

Česti pljuskovi i nevrijeme zahvatit će u poslijepodnevnim satima veći dio zemlje. Očekuju se lokalne oluje s udarima munja, pljuskovi, udari vjetra, a ponegdje i tuča, prenosi N1. U Zagrebu je u jednom trenutku zapuhao snažan vjetar, ali situacija se, barem za sada, smirila.

Kako navodi N1 Slovenija, nevrijeme s vjetrom zahvatit će slovensko primorje i veliki dio Istre.

Prema podacima Agencije za zaštitu okoliša (arso), najjače nevrijeme dogodilo se u regiji Dolenjskoj. Tuča je najviše problema stvarala posebno u prometu jer su vozači prijavljivali razbijena vjetrobranska stakla. Mjestimice je tuča bila veličine oraha.

U komentarima objave Neverina možete pogledati snimke iz Slovenije.

Čitateljici N1 Slovenije tuča je razbila vjetrobransko staklo. Kako je rekla, uvjeti kod Novog Mesta prema Zagrebu bili su strašni te su na većini automobila razbijena vjetrobranska stakla. Prema objavama u jednoj Facebook grupi, ljudi su se zaustavljali ispod nadvožnjaka iako je to zabranjeno.

Kako je objavila stranica Neverin, jače nevrijeme iz Slovenije upravo je na ulasku u Hrvatsku, a u Zagrebu je počeo puhati jak vjetar.

Najveća vjerojatnost za grmljavinsko nevrijeme će danas poslijepodne biti u središnjoj Hrvatskoj, javio je ranije DHMZ.

DHMZ i Ravnateljstvo civilne zaštite podigli su stupanj upozorenja za zagrebačku i osječku regiju na najvišu razinu. Što se tiče Zagreba, grmljavinsko nevrijeme s tučom očekuje se iza 15 sati, dok bi Slavoniju oluje mogla pogoditi nešto kasnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 15:30