DOPUNSKO OSIGURANJE

Direktor HZZO-a: Gužve u područnim uredima su nepotrebne

 Ranko Šuvar/Cropix

ZAGREB - “Zbog produženja dopunskog osiguranja nepotrebno se stvaraju gužve u područnim uredima HZZO-a, jer se novi zahtjevi mogu dostaviti poštom ili ubaciti u za to predviđene kutije u ispostavama i uredima HZZO-a te u domovima zdravlja”, kazao je Tihomir Strizrep, direktor Zavoda, na konferenciji za medije.

Dodao je da će u siječnju i veljači svi uredi HZZO-a raditi od 7 do 19 a subotom od 7 do 13 sati kako bi se smanjile gužve. Građani koji trebaju neku informaciju o polici ili načinu ispunjavanja uplatnica mogu se informirati na broju telefona 0800 79 89. pomoćnik direktora za dopunsko osiguranje Stanko Perjan kazao je da oni osiguranici za koje dopunsko plaća država (učenici, studenti, nezaposleni, invalidi, darivatelji krvi...) ne trebaju podnositi zahtjev za nastavak osiguranja.

Oni koji ne žele ispunjavati uplatnice mogu to činiti preko trajnog naloga uključujući i umirovljenike koji samo trebaju o tome izvjestiti HZMO. Ubuduće, nakon što istekne jednogodišnje osiguranje, neće se trebati podnositi novi zahtjev već će se produžiti osim ako osiguranik dva mjeseca prije isteka roka obavijesti HZZO da ne želi novu policu. Uskoro će se za one koji to žele uspostaviti komunikacija preko e-maila ili SMS-poruka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 00:27