VELIKI POVRATAK

Dijana Čuljak prelazi na Z1 televiziju! Novinari i urednici: Neka usluge nudi nekom drugom!

Bivša HTV-ova uzdanica na Z1 bi trebala, kažu medijski kuloari, početi raditi početkom lipnja
 Cropix

Dijana Čuljak prelazi na Z1 televiziju! Bivša HTV-ova uzdanica, koja je, nakon što se zbog sukoba interesa našla u središtu medijskog skandala, potkraj prošle godine pristala na sporazumni raskid radnog odnosa na javnoj televiziji, na Z1 bi trebala, kažu medijski kuloari, početi raditi početkom lipnja.

No, prije njezina dolaska navodno bi sa Z1 televizije trebao otići jedan od njenih suvlasnika Slobodan Ljubičić Kikaš, nekadašnji šef Zagrebačkog holdinga. Kako kažu, on se namjerava povući iz posla, a svoj bi udio trebao prepustiti Ivanu Čermaku i Dijani Čuljak za svotu od 200.000 eura.

Ispija kave sa šefovima

Po nekima taj je novac već isplaćen, a po drugima to će se napraviti tek nakon posljednjeg kruga pregovora u kojima navodno sudjeluje i Srećko Ferenčak. Vijest o mogućem dolasku Dijane Čuljak urednici i novinari koji rade na Z1 televiziji nisu dočekali s veseljem. Mnogi s kojima smo jučer razgovarali zamolili su nas da im ne navodimo imena, ali su također rekli da će oni u slučaju njezina dolaska odmah potražiti novo radno mjesto.

- O transferu Dijane Čuljak na našu televiziju priča se otkako je 30. studenoga 2011. otišla s HTV-a. Novo je, međutim, to što je ta bivša HTV-ova novinarka proteklih dana viđena kako ispija kave i dogovara poslove s nekim našim šefovima. Pitali smo ih o čemu se radi i kazali su nam da je ona nedavno osnovala tvrtku te da će mnogim televizijama, pa tako i našoj, nuditi svoje proizvode - kažu nam ljudi sa Z1.

Slično govore i prijatelji Dijane Čuljak, koja nam se jučer nije željela javiti na telefon.

- Točno je da je ona još u prosincu osnovala tvrtku OK TV koja će se u budućnosti baviti novinarstvom, produkcijom i marketingom. Štoviše, kako nam je rekla, svoje će proizvode nuditi svim televizijama na tržištu. Iznimka neće biti ni njezina nekadašnja kuća HTV, baš kao ni Z1 televizija - tvrde prijatelji Dijane Čuljak, koja je svoju OK TV prijavila na kućnoj adresi u zagrebačkoj Ulici baruna Trenka. Dijana Čuljak registrirana je kao jedina osnivačica i direktorica tvrtke čiji je temeljni kapital 20.000 kuna, a koja je registrirana za obavljanje cijelog niza djelatnosti, poput dobivanja angažmana u sportu i kulturi, promidžbe, savjetovanja, kupnje i prodaje robe, trgovačkog posredovanja, web dizajna...

Osnovala tvrtku

Tvrtka OK TV registrirana je i za djelatnost nakladnika, distribuciju tiska, djelatnost javnog informiranja, djelatnost elektroničkih komunikacijskih mreža i usluga, tiskanje knjiga i časopisa, pružanje audio i audiovizualnih medijskih usluga preko elektroničkih komunikacijskih mreža, pružanje medijskih usluga televizije ili radija, kao i za djelatnost proizvodnje audiovizualnih djela.

- Neka ona sve te svoje usluge nudi nekom drugom. Nama ne trebaju - poručuju novinari i urednici Z1 televizije koji, tvrde, neće dopustiti da se sumnjiva politička poslovanja ponovo prelamaju preko njihovih leđa. Podsjetimo, Mladen Barišić, bivši rizničar HDZ-a i šef Carine, istražiteljima USKOK-a, otkrivajući detalje o izvlačenju novca preko Fimi-Medije, među ostalim je ispričao i to kako je Fimi-Media poslovala s tom lokalnom zagrebačkom televizijom.

Ugovor s Fimi-Medijom

“Projekt Z1 bio je dogovor Ive Sanadera i Milana Bandića o korištenju te televizije, i to tako da se HDZ-u preko tvrtke Sljeme produkcija omogući upravljanje tom televizijom u omjeru od 50 posto”, otkrio je Barišić u istražnom postupku. Također je dodao da je Fimi-Media, prema tom dogovoru, imala ekskluzivni ugovor sa Z1.

“Upraviteljima je bilo poručeno da mi se obrate kako bih im objasnio na koji će način javna poduzeća poslovati u pogledu oglašavanja sa Z1”, rekao je Barišić u jednom od svjedočenja, a njegove je navode opovrgavao Ratko Maček.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 07:31