PUCNJAVA U DUGOPOLJU

DETALJI KRVAVOG OBRAČUNA 'Krenuli su. Pucao sam u pod, jedan od njih je naletio na metak'

 Danijela Peracic / CROPIX

Četrdesetogodišnjem G. V. iz Otoka Dalmatinskog je određen istražni zatvor zbog pokušaja ubojstva nakon što je pred kafićem u Dugopolju u subotu oko 1 sat iz pištolja ranio H. Š. (39) iz Dugopolja. Od hica iz vatrenog oružja H.Š. je zadobio teške ozlijede trbuha te je operiran i zadržan na liječenju u KB Split, piše Slobodna Dalmacija.

Odmah nakon pucnjave G.V. je otišao s mjesta događaja, ali oko 8,20 sati se sam prijavio policiji u Sinju i predao im pištolj beretta starije proizvodnje iz kojeg je pucao. Ispitan je na Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu te je u svojoj obrani kazao kako se branio od dvojice naoružanih muškaraca koje nije poznavao, a od koji je jedan bio H. Š.

- On je išao prema meni i govorio: “Kupi se, šta ovdje dolaziš!”, a ja nisam imao pojma tko je i o čemu govori. Izašao sam te večeri s djevojkom, a pištolj sam ponio sa sobom. S muškarcem koji je išao prema meni bio je još jedan i obojica su imala pištolje. Izvukao sam svoj pištolj kako bi ih preplašio i obranio se, ali u naguravanju je jedan od njih naletio na metak koji sam ja ispalio prema tlu - kazao je G.V. na državnom odvjetništvu.

Nad njim je određen pritvor kako bi se izbjegla opasnost od ponavljanja kazneog djela i spriječio utjecaj na svjedoke. Upravo o svjedocima ovisi razvoj kaznenog postupka jer za sada nije poznato da je policija našla oružje kod ranjenoga H.Š. i njegovog prijatelja. Navodno su njih dvojica te večeri govorili G.V.-u kako je “policijski druker” (policijski dojavljivač, op.a.). G.V. je bio zaposlen u policiji kao prometni policajac sve do polovice 90-ih kada je prešao na građevinske poslove. Istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela mu je određen jer je otprije osuđivan zbog pronevjere.

- Moj klijent priznaje da je pucao, ali negira da je imao namjeru ubiti H.Š.-a. Na odluku o određivanju istražnog zatvora ćemo se žaliti jer moj klijent nije otprije osuđivan za kaznena djela s elementima nasilja - kazao je odvjetnik Mijoč.

Ranjeni H.Š. bit će saslušan nakon što mu se poboljša zdravstveno stanje. U zahtjevu za istragu Županijsko državno odvjetništvo je navelo kako je G.V. u cilju da ga usmrti iz pištolja ispalio hitac prema trbuhu H.Š. nanijevši mu tešku i po život opasnu ozljedu, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 07:32