MEĐUNARODNA SURADNJA

Dekanić ugostio Izaslanstvo AP Vojvodine: ‘Duočavamo se s istim problemima‘

"Jedino kroz ovakav oblik suradnje možemo doći do sredstava koja su nam inače zaključana"

Damir Dekanić

 Vlado Kos/Cropix

O pripremi zajedničkih projekata za prijavu na program prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska - Srbija u srijedu su u Vinkovcima razgovarali vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i predsjednik Skupštine AP Vojvodine István Pásztor.

"Zajednička suradnja s AP Vojvodinom ne obuhvaća samo jedan, nego više projekata, a jedino kroz ovakav oblik suradnje možemo doći do sredstava koja su nam inače zaključana. S obje strane granice suočavamo se s istim problemima", rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Dodao je kako upravo to rubno područje Europske unije, kao i AP Vojvodina, koja bi htjela biti dio Europske unije, žele "pretvoriti u centar iz kojega ljudi s obje strane granice neće odlaziti u potrazi za boljim životom".

Po mišljenju predsjednika Skupštine AP Vojvodine Istvána Pásztora, za ostvarenje tog plana ključna je suradnja.

"Razgovarali smo kako ovaj cijeli prostor s obje strane granice učiniti područjem iz kojeg se neće odseljavati, nego u njega doseljavati", rekao je Pásztor i dodao kako će se sljedeće godine obilježiti 20. obljetnica suradnje AP Vojvodine i Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon sastanka vojvođansko izaslanstvo posjetilo je Centar kompetencija Vukovarsko-srijemske županije u Gradištu te Šumarski muzej u Bošnjacima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 10:53