ŠEF SDP-a

DAVOR BERNARDIĆ O MOGUĆNOSTI OSTAVCI I SMJENI S ČELA SDP-a 'Apsolutno ne. Ovo je još jedan u nizu spinova i obmana. SDP raste'

 Darko Tomaš / CROPIX

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je mogućnost da ga na izvještajnoj konvenciji smijene s čelnog mjesta u stranci, u potpunosti demantirajući takvu opciju.

- Predsjednika SDP-a su izabrali svi članovi i biraju ga svi članovi, a ne Konvencija. Ovo je jedan u nizu spinova i obmana kako bi se destabilizirala stranka - rekao je Bernardić, prenosi N1. "SDP raste i od sada ćemo o pitanjima vezanima za stranku govoriti isključivo u stranci jer građani očekuju da rješavamo njihove probleme", rekao je šef SDP-a.

Na ponovljeno pitanje može li biti smijenjen na konvenciji rekao je da je "vrlo jasno odgovorio na pitanje". O tome je li razmišljao o ostavci, kaže: "Ne, apsolutno."

Podsjetimo, Bernardić i njegovi suradnici najavili su da će se konvencija koja je trebala biti održana još lani organizirati za predzadnji ili zadnji vikend u veljači, a određeni broj SDP-ovaca tu vidi priliku da se riješe šefa kojeg smatraju odgovornim za sve negativniji imidž partije.

- Točno je da Glavni odbor saziva konvenciju i on utvrđuje njezin dnevni red. No, tijekom rasprave o dnevnom redu uvijek se može predložiti njegova dopuna točkom o izglasavanju (ne)povjerenja Bernardiću - rekao je jedan od naših sugovornika ranije.

Više možete čitati na OVOJ poveznici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:46