NOVI MANDAT

Daniel Markić ostat će još četiri godine ravnatelj SOA-e, ali Milanović bi mogao postaviti jedan uvjet

Na pitanje hoće li Markić dobiti zamjenika, Plenković je ponovio da će sljedeći tjedan govoriti o toj temI

 Daniel Markić

 Zeljko Puhovski/Cropix

Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu da postoje kontakti između Ureda Vlade RH i Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića o imenovanju Daniela Markića za ravnatelja SOA-e i njegovog zamjenika, a idućeg tjedna će se tom temom baviti Vlada i predsjednik RH, javlja državna medijska agencija Hina.

"Kontakti između ureda (predsjednika Vlade i Ureda predsjednika RH) postoje a idućeg tjedna će se baviti tom temom i Vlada i predsjednik", izjavio je novinarima premijer Plenković na marginama Dubrovnik foruma, odgovarajući na pitanje je li došlo do dogovora između njega i predsjednika Milanovića vezano za imenovanje Daniela Markića za ravnatelja SOA-e i njegovog zamjenika.

Na pitanje hoće li Markić dobiti zamjenika, Plenković je ponovio da će sljedeći tjedan govoriti o toj temi.

Daniel Markić ostati će još četiri godine ravnatelj SOA-e, ali će dobiti zamjenika, što je bio uvjet predsjednika republike Zorana Milanovića da pristane na njegovo imenovanje, neslužbeno je jučer objavio riječki Novi list. Tako bi, piše taj list, trebao biti riješen problem izbora čelnog čovjeka SOA-e, budući da krajem sljedećeg tjedna Markiću završava dvomjesečni mandat vršitelja dužnosti ravnatelja SOA-e. Idućih bi dana trebalo biti objavljeno da su Milanović i Plenković zajednički odlučili ponovo imenovati Markića, ali i njegovog zamjenika, navodi taj medij.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 18:20