KONAČNE PONUDE

Danas počinje proces evaluacije ponuda za borbene avione: Evo tko se sve javio na natječaj

U procesu nabave višenamjenskog borbenog aviona ponuditelji su imali mogućnost dostavljanja ponude (BAFO) do 11. studenog
Ilustracija, borbeni avion Dassault Rafale
 Mustafa Yalcin/AFP

S današnjim danom završio je proces validacije i započeo proces evaluacije pristiglih ponuda za nabavu višenamjenskog borbenog aviona, priopćeno je iz MORH-a.

U procesu nabave višenamjenskog borbenog aviona, ponuditelji su imali mogućnost dostavljanja najbolje i konačne ponude (BAFO) ne kasnije od 11. studenog 2020. što im je i omogućeno 10. i 11. studenog 2020. godine.

Najbolju i konačnu ponudu 10. studenog 2020. dostavile su SAD za novi avion F-16 Block 70 i korišteni izraelski avion F-16 Block 30 te Francuska Republika za korišteni avion Rafale, dok će Kraljevina Švedska najbolju i konačnu ponudu za novi avion JAS-39 C/D Gripen predati danas.

Proces donošenja odluke na državnoj razini započet će početkom 2021. godine, a uključuje mišljenje Odbora za obranu Hrvatskog sabora i Vijeća za obranu te Odluku Vlade Republike Hrvatske o najpovoljnijoj ponudi za višenamjenski borbeni avion.

Podaci su klasificirani kako s naše strane, tako i sa strane ponuditelja, ističe se u priopćenju MORH-a i dodaje da za vrijeme trajanja procesa evaluacije i odabira najbolje ponude ne mogu detaljnije podatke iznositi u javnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 01:03