NOVI POSAO

Damir Polančec: Nakon afere s Podravkom opet radi za srpskog tajkuna

Tvrtka Irikon Mimoviću pomaže u kupnji tvrtke Natura Agro u Đurđevcu

ĐURĐEVAC - Kontroverzni srbijanski poduzetnik Ranko Mimović, čije se ime spominje i u Podravkinoj aferi Spice, želi preuzeti posrnulu đurđevačku tvrtku Naturu Agro.

Supruga je osnivač

Posrednik je novoosnovana koprivnička tvrtka Irikon iza koje se krije - Damir Polančec! Pismo namjere talijanske tvrtke Patera, iza koje stoji Mimović, poslala je tvrtka je Irikon koju je osnovala Polančecova supruga.

Patera je zainteresirana za 51 posto vlasništva za koji nudi 37 milijuna kuna, ali ne navode kako bi podmirili Naturina dugovanja koja iznose blizu 40 milijuna kuna. “Putem tvrtke Irikon s kojom imamo potpisan ugovor o posredovanju, prikupili smo podatke o poslovanju Nature Agro, ali i analizirali perspektive razvoja”, navodi Mimović u svojem pismu.

Propao im posao

Mimović se spominje u optužnici u aferi Spice kao akter koji je pokušao od varaždinske Fime kupiti 10,6 posto spornih Podravkinih dionica dok su menadžeri bili u Remetincu. Uskok je otkrio kako su Mimović, Polančec i Draženka Gačan, pregovarali s čelnicima Fime o preuzimanju tih dionica, ali je na kraju posao propao.

Šef Nature Agro blizak je Polančecu

Za preuzimanjeNature Agro zainteresirane su tri tvrtke. Iza ponuda A-projekta i MikroMinerala stoji zagrebački poduzetnik Dominic Nemo blizak predsjedniku Uprave Željku Blažoku, a iza talijanske Patere Polančec i Mimović. Blažok je utjecajan član đurđevačkog HDZ-a i osoba bliska Polančecovim krugovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 01:04