UDAR IZ CENTRA

Dalija Orešković napala Milanovića: ‘Postao je HDZ-ov kišobran za obranu od korupcije!‘

Relativizira korupciju kojom HDZ opstaje na vlasti te govori o tome da se javni natječaji trebaju ukinuti, poručila je
Zoran Milanović i Dalija Orešković
 Cropix

Zastupnica Centra Dalija Orešković žestoko se obrušila na današnju izjavu predsjednika RH Zorana Milanovića. Kaže da je šef države HDZ-ov kišobran za obranu od korupcijskih afera; da Milanović relativizira korupciju i da je u tom smislu jednak premijeru Andreju Plenkoviću.

- I u aferi pod nazivom „kaj bi štel biti?“ predsjedniku Milanoviću dopalo je da bude HDZ-ov kišobran za obranu od korupcijskih afera. Sat vremena prije nego će građanin Viktor Šimunić iz Oroslavja dati iskaz USKOK-u koji odlučuje o tome je li visokopozicionirani zastupnik vladajuće stranke počinio kazneno djelo, predsjednik republike daje izjavu da nije riječ o kaznenom djelu čime na vrlo grub način pokušava utjecati na institucije, relativizira korupciju kojom HDZ opstaje na vlasti te govori o tome da se javni natječaji za čelna mjesta ustanova trebaju ukinuti jer sustav ionako funkcionira da se ti natječaji namještaju za podobne! Stavite se u ulogu običnog građanina koji je otkrio korupcijsku aferu i koji ide dati iskaz USKOK-u, a predsjednik države, s pozicije velike društvene moći i utjecaja na javno mnijenje vama i državnom represivnom aparatu poručuje da tu kaznenog djela nema! Predsjednik Republike je, kao i u recentnom slučaju poslijeratne obnove Banije, bio prvi koji je stao u obranu koruptivnog modela upravljanja državom te šireći klimu da su zviždači problem, a oni koji rade nečasne radnje samo „kokošari“, postaje jedan od glavnih prepreka razvoju Hrvatske.

Pozivamo ga da pročita antikorupcijski program stranke Centar kako bi se upoznao s idejama za koje smatramo da mogu pomoći Hrvatskoj da prestane zauzimati tragične pozicije na ljestvicama percepcije korupcije čemu svojim postupcima predsjednik države Milanović pridonosi u jednakoj mjeri kao i predsjednik Vlade Andrej Plenković - rekla je za Jutarnji list zastupnica Orešković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 07:29