DRUŽENJE S UČENICIMA

Dalić gost u školi: ‘Modrić‘ Neka igra što duže. Prvak Hrvatske? Neka bude najkvalitetniji...‘

Na pitanje što bi poručio 12-godišnjem Zlatku, rekao je da je postigao više od očekivanja. Poručio bi mu da su najvažniji ambicija, vjera i trud

Zlatko Dalić i Dejan Nemčić

 OŠ Ive Andrića

"Prije, za vrijeme i poslije škole je bio nogomet. To su bili lijepi dani moga djetinjstva, a najdraži predmet bio mi je tjelesni", rekao je Zlatko Dalić u srijedu učenicima novozagrebačke Osnovne škole Ive Andrića. Došao je na poziv profesora geografije Dejana Nemčića u sklopu njegovog projekta ‘Budi što želiš‘ u kojem su posljednjih godina djeci inspirativna predavanja djeci držali pokojni Ćiro Blažević, Janica Kostelić, Mate Rimac, Goran Milić, Marin Čilić, Tin Srbić i mnogi drugi.

image

Zlatko Dalić

OŠ Ive Andrića

Učenici su izbornika pozorno slušali dok im je pričao o svome životu i borbama na putu. Cijelo vrijeme isticao im je zajedništvo kao najvažnije. Priznao je da dugo nije bio u školi i da se rado prisjetio i svojih školskih dana u Livnu. Ispričao je da je bio odličan i poslušan đak, te je išao i na natjecanja.

Reprezentativce, rekao je Dalić, potiče na bliskost i obiteljske vrijednosti, ali ih ne drži na ‘kratkom lancu‘.

"Oni imaju svatko svoj ritam i način života. Ja ne pazim puno na to. Oni su vrhunski profesionalci i znaju što trebaju", ispričao je kasnije u podcastu škole ‘Šalica razgovora‘.

Na pitanje učenika koliko će dugo još igrati Luka Modrić iskreno je odgovorio: "Ja bih volio što duže. Svi uživamo u tome što radi. S 38 godina igrati na tom nivou je to zaista teško, ali to pokazuje koliko je kvalitetan."

Što se tiče prvaka Hrvatske rekao je da favorita nema, bitno mu je samo da prvi bude onaj tko je najkvalitetniji: "Hrvatska liga mora biti jaka zbog hrvatske reprezentacije", naglasio je.

image

Dalić s učenicima

OŠ Ive Andrića

Nije mu lako odabrati prvu postavu igrača.

"Puno je stvari koje čovjek mora paziti, a kratki je rok. To je zahtjevan posao. Motivirati igrače onda nije teško jer oni znaju zašto su tu i njihovi motivi su njihov narod, reprezentacija i želja da Hrvatska uspije. Kad gubimo na poluvremenu, moramo zaista puno toga napraviti da to preokrenemo, ali to je kvaliteta naše reprezentacije", rekao je Dalić i dodao da su kriteriji po kojim bira da su kvalitetni, da imaju kontinuitet, da su u formi i da se dobro ponašaju.

Na pitanje učenika što bi poručio 12-godišnjem Zlatku, rekao je da je postigao više od svojih očekivanja. Poručio bi mu da je najvažnija ambicija, vjera i trud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:33