IGRA PRIJESTOLJA

CRKVA SE BRANI 'Nismo zabranili Cersei da hoda gola po Stradunu, nego samo u katedrali'

 HBO

Nakon što je filmski portal TMZ objavio kako je snimanje pete sezone ”Igre prijestolja” u Dubrovniku u problemima jer crkva brani kraljici Cersei ( Lana Headey) golu šetnju dubrovačkim Stradunom, u dubrovačkoj biskupiji to su demantirali.

Po njima, sporna je samo scena u kojoj gola žena izlazi iz dubrovačke katedrale, a šetnja Stradunom nije pod njihovom ingerencijom. Iz biskupije su priopćili kako zabrana golotinje u katedrali spada u “norme kršćanskog morala i osnove pristojnosti”.

- To vjerojatno ne bi bilo dopušteno ni u katedralama u Londonu ili Washingtonu, odnosno u kraljičinim rezidencijama ili u Bijeloj kući - kažu iz biskupije.

U gradu Dubrovniku doznajemo kako biskupija uistinu nema ingerencije za davanje ili uskraćivanje dozvola za bilo kakvu aktivnost na Stradunu, koji je javna površina.

Stoga, šetnju Stradunom nitko nije zabranio, već isključivo scenu golog izlaska iz katedrale. No kako je ta scena osramoćene kraljice ključna za nastavak šetnje, producenti upravo rade na pronalasku nove lokacije, po mogućnosti u Dubrovniku zbog blizine logistike i ostatka seta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 21:27