PROTIV SPOLNOG ODGOJA

Crkva: 'Da, dijelili smo letke u trgovinama i kioscima. Brinemo se za naše vjernike!'

'Crkva ima dužnost i pravo koristiti se sredstvima informiranja i distribucije informacija'

ZAGREB - Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije potvrdio je u priopćenju da se "sa željom da o važnim informacijama informira što veći broj vjernika letak s informacijama o zdravstvenom odgoju distribuira na više mjesta", a spremni su ga i dostaviti "svima koji su zainteresirani da se prošire te informacije kao što je to već učinjeno u nekim trgovinama i kioscima".

"Vršeći svoju zadaću brige o dobru svojih vjernika, ali i o dobru svakog čovjeka, Crkva ima dužnost i pravo koristiti se sredstvima informiranja i distribucije informacija", stoji u priopćenju koje je Tiskovni ured objavio noćas radi upita o letcima koji su se jučer pojavili na više prodajnih mjesta.

"Crkva je uvijek otvorena za dijalog kako bi se o važnim temama za društvo, a što uvođenje zdravstvenog odgoja jest, progovorilo sa svih strana i u konačnici donijeli oni zaključci koji će donijeti najviše dobro kako pojedincu tako i društvu u cjelini", ističe se u priopćenju.

Podsjetimo, letak protiv uvođenja zdravstvenog odgoja u školama, kojim se Crkva obraća roditeljima vjernicima, jučer su prodavači dijelili i u Konzumu i na kioskima Tiska!

Leci, za koje je najavljeno da će se dijeliti na polnoćkama diljem zemlje, tako su postali dostupni i izvan sakralnih objekata. Na taj način Crkva poziva roditelje da izraze neslaganje s programom u kojem će se “dijete učiti da je homoseksualni čin jednako prirodan i vrijedan kao i spolni čin između muškarca i žene” te se snažno protivi upotrebi kondoma.

Najnoviji napad Hrvatske biskupske komore na Zdravstveni odgoj nije uznemirio ministra obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, koji je istaknuo kako je u našoj zemlji više od 2000 neželjenih, tinejdžerskih trudnoća godišnje, a u porastu je i broj zaraženih od spolno prenosivih bolesti. Uz to, samo 20 posto učenika razgovara sa svojim roditeljima o seksualnom odgoju.

- Takvo stanje pokazuje da obitelj, škola, pa ni Crkva nisu uspjele u ciljevima koje je pred sve zemlje postavila Svjetska zdravstvena organizacija vezano uz očuvanje zdravlja mladih. Zdravstveni odgoj borba je za čovjeka, koji će vještinama i znanjem upravljati svojim zdravljem i tako se boriti za svoju osobnu slobodu. Svi oni koji rade protiv takvog zdravstvenog odgoja zapravo rade protiv slobode svih ljudi u Hrvatskoj - izjavio je Jovanović.

Tvrdi da se ne boji pokrenute antikampanje Crkve, dodavši da bi se i ona trebala preispitati, jer popis stanovništva pokazuje pad broja katolika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 15:22