PROZVANI MINISTAR

Ćorić: ‘Ja bih pristao kad bi svi u Hrvatskoj živjeli na 4000 kuna sljedećih šest mjeseci‘

‘Taj (tć) je postao problematičan pa smo ga odlučili povući, odnosno ja sam se odlučio na taj potez‘
Tomislav Ćorić
 Damir Krajac/Cropix

Tisuće ugostitelja i poduzetnika koji su se u utorak okupili na Trgu bana Jelačića traže otvaranje objekata, adekvatne odštete, zazivaju i ostavku ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić gostovao je u Dnevniku Nove TV nakon što su tisuće ugostitelja i poduzetnika na prosvjedu zatražili njegovu ostavku.

Pozive na ostavku i dalje nije komentirao, no rekao je da su zahtjevi prosvjednika nerealni, a prosvjed ima političku agendu.

- Očekivano je da situacija ekonomske krize uzrokovane koronavirusom da postoji jedna kolektivna frustracija koja kadtad mora doći do izražaja. Upravo zbog toga razumijem želju jednog dijela poduzetnika koji su uslijed ovog zatvaranja njihove djelatnosti nezadovoljni. Vratit ću se još jednom na ključne razloge zbog kojih je došlo do zatvaranja za koje se nadam da neće dugo trajati - to je prije svega, briga za živote i zdravlje naših ljudi, rekao je Ćorić.

Na pitanje o tome zašto se ugostiteljima ne omogući prodaja kave za van, kada je to omogućeno kioscima i benzinskim crpkama, Ćorić odgovara da Hrvatska ima jedne od najliberalnijih mjera u Europi.

- Upravo zbog toga držim da ćemo kroz koji tjedan moći relaksirati naše mjere i krenuti funkcionirati na normalniji način. Upravo zbog toga držim da je naš put i ovaj smjer bio opravdan. Primjerice, sjeverno od nas, u Mađarskoj, imate policijski sat, rekao je Ćorić.

Kada je riječ o kašnjenju potpora, Ćorić kaže da toga ne bi bilo da su papiri HZZ-u bili dostavljeni na ispravan način. Najavio je da će potpore za 12. mjesec biti isplaćene do kraja tjedna, a zatim idu i potpore za siječanj.

Prosvjednici su mu poručili neka on pokuša preživjeti s 4000 kuna mjesečno.

- To je legitimna poruka. Ja bih pristao kad bi svi u Hrvatskoj živjeli na 4000 kuna sljedećih šest mjeseci. Nema ni jednog jedinog razloga protiv, kaže Ćorić.

Osvrnuo se i na Martinu Dalić koja će voditi Podravku. Misli da njezin povratak u javnost neće štetiti Vladi.

- Ako se to ipak dogodi, jedino što mogu jamčiti za Martinu Dalić je da će ona dati sve od sebe da Podravka bude na dan njezina odlaska u boljoj poziciji nego u trenutku kad je došla.

Ćorić je govorio i o svojoj aktivnosti na društvenim mrežama. Na Twitteru se tako, primjerice, često potpisuje sa '(tć)'. Naziva to samobrendingom.

- Šalim se. Ne zaboravite činjenicu da je moja supruga profesorica marketinga. Brojne su teme u ministarstvu. Mi smo odlučili proaktivnije nastupiti. Upravo zbog toga moj izlazak na Twitter. On je sam po sebi izazvao brojne reakcije, rekao je Ćorić i nastavio:

- Taj (tć) je postao problematičan pa smo ga odlučili povući, odnosno ja sam se odlučio na taj potez. Maskica s (tć) je hrvatski proizvod i košta 18,75 kuna. Ako želite, ja mogu na Novu TV poslati nekoliko primjeraka maskice s mojim inicijalima (tć), rekao je Ćorić u Dnevniku Nove TV, no novinarka mu je zahvalila i rekla da to nije potrebno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 05:25