NASTAVAK

ČLANOVI SINDIKATA PREPOROD OBJAVILI KOLIKO IH DANAS ŠTRAJKA Prema podacima iz 380 škola, skoro četvrtina njihovi ljudi nije štrajkala

Željko Stipić
 Boris Kovacev / CROPIX

Štrajk u osnovnim i srednjim školama proveden je danas u 380 osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova u kojima djeluju podružnice Sindikata Preporod, priopćeno je iz tog sindikata.

Prema pristiglim podacima u štrajku je sudjelovalo 76,66% članova Sindikata Preporod. Od toga je u osnovnoškolskim ustanovama štrajkalo 76,78% članova, a u srednjoškolskim ustanovama 76,19% članova, dodaje se u priopćenju koje potpisuje predsjednik sindikata Preporod, Željko Stipić.

Podsjetimo, danas je 29. dan štrajka zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, aSindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u Srednjim školama Hrvatske danas su na Trgu svetog Marka održali 'Prosvjed šutnje'. Šef srednjoškolskih sindikata Branimir Mihalinec ističe da je nezadovoljan radom Vlade i ignoriranjem onih koji su u štrajku. Premijer Andrej Plenković je danas došao do prosvjednika na Markovom trgu, no oni nisu s njim htjeli razgovarati. Mihalinec je kasnije poručio tek kako ne želi razgovarati preko medija te da je premijer trebao reći u koliko sati će se održati sastanak na kojem će razgovarati o njihovim zahtjevima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 12:59