SEKS SKANDAL

TRANSKRIPT RAZGOVORA Kraljević misici Martini: Nije bilo planirano. Ti lijepo hodaš, a ja sam muškarac!

 Babić/CROPIX

Seks, laži, prijetnje, pokušaj iznude, otmica, unaprijed prodana kruna Miss Universe Hrvatske za 2012. Jednom riječju skandal kojim se protekla dva dana najviše bavila policija. Vladimir Kraljević, vlasnik licence za Hrvatsku i organizator ovog izbora ljepote, cijelu je srijedu proveo na ispitivanju zbog prijave da je seksualno napastovao kandidatkinju Martinu K . Navečer je pušten.

Pisani dokaz

U policiji su bili i studentica ekonomije koja je prijavila Kraljevića, njezin dečko te njegov otac. Njih je Kraljević prijavio za pokušaj iznude i možebitna druga kaznena djela. Na kraju su svi pušteni jer je utvrđeno da u pokušaju stupanja u seksualni odnos s djevojkom, kako je i sama navela, nije bilo prisile, dok se osnovanost Kraljevićevih navoda još istražuje.

Martina K. ispričala nam je kako je od Kraljevića tražila garanciju da će dobiti krunu Miss Universe samo kako bi imala pisani dokaz o njegovim manipulacijama i seksualnom zlostavljanju. S istim ciljem snimila je i telefonski razgovor koji su vodili u utorak poslijepodne, nakon što ju je poslije 15 sati na dogovorenim vježbama hodanja pokušao obljubiti u hotelu In u Ilici, kod Britanskog trga. Djevojka je opisala kako ju je Kraljević pod krinkom ubacivanja u top 20 i potrebnih vježbi navukao da dođe u hotel, gdje ju je počeo pipkati, ljubiti i hvatati za stražnjicu. Nakon što je odjurila iz hotela u Ilici, Martina K. na putu prema kući, kaže, primila je poziv od Kraljevića, ali mu je rekla da ne može razgovarati jer je u autobusu. No, Kraljević ju je ponovno zvao.

Top 3 nije dovoljno

Martina K. je sve ispričala dečku i onda su odlučili snimiti telefonski razgovor ako Kraljević ponovno nazove.

- Nismo od njega željeli ništa, samo raščistiti stvar do kraja. Pokazati tko je i što je - istaknula je Martina K.

Pripremili su diktafon, a organizator izbora ljepote, kako su očekivali, ubrzo je ponovno nazvao. Martina je snimku razgovora predala policiji. Prema onome što nam je ispričala, tijek razgovora bio je sljedeći. Djevojka je Kraljevića odmah zasula pitanjima o tome što se dogodilo u hotelu u Ilici i zašto ju je dirao kada je povod susreta bilo vježbanje hodanja i svladavanja pokreta u kojima na castingu nije bila dobra.

Martina: Otkud vam uopće ideja da probate tako nešto bez da ste me pitali...

Kraljević: Bila ste mi neodoljiva i gotovo. I to je to...

Martina: I što sad?

Kraljević: Ništa sad. Čiča miča gotova priča.

Martina: Nije gotova priča

Kraljević: Zakaj nije? Gotova je.

Martina: Molim?!

Kraljević: Sad nastavljaš vježbati za casting...

Martina: Da ovo zaboravim, da vi prođete ovako bez problema? Zanima me zna li vaša žena o tome?

Kraljević: Ne.

Martina tvrdi da ga je potom upitala što uopće očekuje, kako bi se dalje trebala ponašati, te mu je jasno rekla da sve ovo za nju nije normalno.

Martina: Nakon što smo se jučer našli u hotelu Antunović, nakon što ste mi čestitali na ulasku u šou, što ste očekivali danas, da spavam s vama i zahvalim na tome?

Kraljević: Ne, nije to planirano tako. Ti si hodala lijepo, ja sam muškarac, i što?

Martina: I što to znači onda...... Jel to normalno, ljubiti po trbuhu?

Kraljević: Pa kaj ja znam, ne znam ni ja, ne znam ti objasniti... Ali, eto, desilo se i ide u prošlost.

Martina: Ne, još sam u šoku i ne mogu vjerovati da ste me pokušali tako iskoristiti.

Predvečer su se onda ponovno našli u hotelu Antunović, gdje je Martinu dopratio njezin dečko.

- Kraljević se ponašao kao da se ništa nije dogodilo, ali mi je rekao: “Eto, sad ste već ušli u top 3”. Na to sam mu odgovorila: top 3 više nije dovoljno, želim krunu.

Rekao je da nema problema, ali smo ga tražili da nam to preda napismeno, na memorandumu firme. Oko 20.15 sati donio nam je traženu potvrdu u McDonald’s na Vrbanima - ispričala je Martina K. priznajući da taj razgovor nije bio posve pristojan, jer su ga ona, kao i njezin dečko i njegov otac koji je došao s njima, suočili s time što je napravio. Bilo je nepristojnih i grubih riječi, ali prijetili su mu samo policijom i izlaskom u javnost. Po Kraljevića je na kraju došao njegov odvjetnik Marijan Hanžeković i potom su se rastali. Sljedeći susret bio je u policiji. I jedni i drugi iste su večeri podnijeli kaznene prijave. Martina protiv Kraljevića zbog seksualnog napastovanja, a on protiv nje, dečka i njegova oca zbog pokušaja iznude.

Zanimljivo je da je Kraljević, koji je prvi napustio McDonald’s u pratnji odvjetnika, otišao u policiju. No, nedugo nakon njega u policiju je došla i Martina K. u pratnji dečka i njegova oca. Iskazi koje su dali policiji najviše se razlikuju u pogledu onoga što se dogodilo u hotelu u Ilici 102 te okolnosti pod kojima je Kraljević napisao potvrdu kojom Martini garantira da će biti Miss Universe Hrvatske 2012.

Ruka na ramenu

Dok Kraljević tvrdi da su u hotelskoj sobi samo vježbali, Martina K. policiji je ispričala verziju istovjetnu onoj koju je iznijela u razgovoru za Jutarnji. Kraljević u tom trenutku očito nije bio svjestan da je jedan od telefonskih razgovora djevojka i snimila. Tvrdio je da su ga dva muškarca koja su bila s njom u McDonald’su pokušala prisiliti da nešto kaže u diktafon. Pritom su ga, kako je opisao, držali zarobljena te ga i udarili šakom u trbuh. Policija je izuzela snimku s videonadzora iz McDonald’sa, na kojoj se, doznajemo, vidi da je društvo vodilo žučnu raspravu i da su dva muškarca zaustavljala Kraljevića kada je pokušao ustati i otići stavivši mu ruke na ramena. No, navodno se ne vide udarci ili slična vrsta nasilja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 15:24