SVE VEĆ DOGOVORENO

Komadina: Nema svađe oko funkcija, nije ovo podjela pljena, HNS ima tri mjesta u vladi

Rijeka, 051211.Danas je u prostorijama stranke SDP u Rijeci odrzana press konferencija povodom jucerasnjih izbora. Podpredsjednik stranke SDP-a sadasnji Zupan Primorsko-goranske zupanije Zlatko Komadina priopcio je okupljenim novinarima da je stranka SDP-a na jucerasnjim izborima u sklopu Kukuriku koalicije osvojila rekordan broj od 11 mandata u osmoj izbornoj jedinici. Rekao je da ce biti jedan od buducih ministara u Vladi buduceg premijera Zorana Milanovica.Na slici: Zlatko Komadina.Foto: Zeljko Sop / CROPIX
 Željko Šop / CROPIX

RIJEKA - Naša razina razgovora nije takva, neovisno o bilo čijim ambicijama. Ovo nije podjela plijena. Ukupan broj HNS-ovih resora koji je dogovoren u Koaliciji jesu tri ministarstva uključujući i Čačića, koji je uostalom to sam javno i potvrdio - odgovor je Zlatka Komadine na novinarska pitanje o navodnim tenzijama između Čačića i Milanovića oko ministarskih funkcija ali i rukovodećih pozicija u javnim tvrtkama i državnim poduzećima.

Komadina ne vidi mogućnost da HNS polaže pravo i na HSU-ovo mjesto u vladi jer je kaže ta stranka od prapočetaka razgovora jasno rekla da nema aspiracija na mjesto u izvršnoj vlasti, nego su samo ponudili dio svojih ljudi za niže funkcije. SDP-ovac Željko Jovanović koji trenutno slovi kao naizgledniji kandidat za ministra znanosti, na tu temu odbija svaki komentar no zato je na današnjem susretu s novinarima obećao gradnju kliničke bolnice u Rijeci kao i obnovu Pulske bolnice jer su to, kaže, prioriteti zdravstva te resora znanosti, jer je riječki KBC ujedno i sveučilišna bolnica.

I dok HNS-ovci pa i šef IDS-a Ivan Jakovčić bez ustručavanja govore o imenima ministarsa iz svoje kvote, SDP-ovci se niti u neformalnim razgovorima na tu temu ne daju navući - samo ponavljaju, 'obećali smo šefu, on će objaviti imena'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 09:11