INTERVJU

Šef policije: Paravinju je supruga žestoko branila

Donji Srdevici, 270611.Nakon sto je pronadeno oprostajno pismo Dragana Paravinje, dovedena je Milijana Paravinja da prepozna rukopis.Foto: Marko Miscevic / CROPIX
 Marko Miščević / CROPIX

ZAGREB - Direktor policije Republike Srpske, Gojko Vasić, razgovarao je s novinarima Jutarnjeg lista samo dva sata nakon što je Paravinja prepraćen u sarajevski zatvor.

Možete li opisati kako je izgledalo uhićenje Dragana Paravinje, tko ga je i gdje pronašao?

- Paravinju je tražilo 80-ak policajaca. Psi su tražili krivi trag, a ni helikopter nam nije pomogao. Šest specijalaca, u društvu mještanina koji poznaje teren te psa tragača, uočilo je kretanje u šumarku nedaleko od kuće pokojne Nade Vidović. Kad smo ga uočili, dali smo se u potjeru i ulovili ga.

POTRAGA ZA ANTONIJOM BILIĆ: Reporteri Jutarnjeg u akciji, sve o potrazi i uhićenju Dragana Paravinje pročitajte OVDJE

Jeste li ga osobno imali priliku vidjeti i čuti? Kako je moguće da je tako dugo bježao policiji?

- Jedna od tehnika je bila iscrpljivanje. Na kraju smo napravili širok prsten oko njega i pokušali ga istjerati na čistinu. Hranio se taktično, koristeći hranu koju bi pronašao u zatvorenim objektima, a čokoladu za kuhanje, koju je kupio u trgovini, razvukao je na više dana i jeo komad po komad. Tijekom ispitivanja slomio se kad smo mu zaprijetili poligrafom.

Što je tada rekao?

- Priznao je ubojstvo i način na koji je to učinio. Nije rekao da je silovao Antoniju.

Kojoj bi zemlji i kada Paravinja mogao biti izručen?

- Nadam se da će biti izručen Hrvatskoj za najviše dva mjeseca.

Nakratko ste uhitili i njegovu suprugu. Kako je ona reagirala kada je doznala da je njezin suprug osumnjičen za stravični zločin?

- U prijašnjim slučajevima suđenja Paravinji u Srbiji Milijana je žestoko bila uz njega i često je svojim emotivnim ispadima utjecala na sudsku odluku. Činila je sve da svoju obitelj pokaže kao zdravu i skladnu. Gotovo uvijek je negirala njegovu krivnju. ‘On nije kriv, to nikad ne bi učinio. To mu sve montiraju’, govorila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:32