NOVI TIP USTANOVE

Vrhunski liječnici otvorili centar za drugo mišljenje

Surađivat ćemo i s kolegama iz inozemstva, kaže prof. dr. Zdenko Krajina
 Arhiva

ZAGREB - Vjerojatno se svatko od nas našao u situaciji da izađe iz liječničke ordinacije nesiguran, osobito ako je riječ o nekoj teškoj bolesti ili ako liječnik dvoji o dijagnozi.

Svi bi rado čuli još koje mišljenje liječnika, osobito vrhunskih, a upravo je to potaknulo šestero stručnjaka, redom profesora zagrebačkog Medicinskog fakulteta - hematologu Borisu Labaru, farmakologu Igoru Francetiću, onkologu Zdenku Krajini, urologu Ognjenu Krausu, maksilofacijalnom kirurgu Miši Viragu i otorinolaringologinji Santi Večerini - da otvore Centar za ekspertnu medicinu, novi tip ustanove u našem zdravstvu.

Ti će stručnjaci pomagati pacijentima, ali i ustanovma da dobiju drugo mišljenje o medicinskom problemu, pa i upute o liječenju ili pak o dodatnoj dijagnostici koja će potvrditi ili odbaciti postavljenu dijagnozu.

- Svaki od nas stručnjak je u svom području i mi ćemo u tom segmentu postavljati egzaktne dijagnoze, ali jednako tako i konzultirati se s našim kolegama u inozemstvu - kaže prof. dr. Zdenko Krajina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:19