OKRŠAJ NA MAŠKARAMA

SDP-ovac Mršić se pred djecom derao i vrijeđao odbjeglu zastupnicu Helgu Jug. Mršić: Samo sam ju srdačno pozdravio

 Nikola Wolf / CROPIX / PODRAVSKI

KOPRIVNICA - Helga Jug, bivša SDP-ovka i novopečena članica HSS-a, optužila je gradonačelnika Zvonimira Mršića (SDP) da ju je u subotu verbalno napao kad je s djecom došla na maškare na koprivnički trg.

Helga Jug postala je poznata nakon što je kao vijećnica SDP-a u Županijskoj skupštini bila glas prevage za proračun koalicije HDZ-HSS, a zauzvrat je bila privremeno zaposlena u srednjoj školi koju kontrolira HSS. No nakon javne bure koja se podigla, Jugova je odstupila s radnog mjesta u školi.

- Bio je to naš prvi susret od mojeg odlaska iz SDP-a. Gospodin Mršić derao se na mene kao na balavicu i vrijeđao me. Pitao me kako ga mogu pljuvati po novinama i derao se neka vratim mandat stranci. Djeca su mi se od njegove dernjave uplašila pa sam rekla da nije ni vrijeme ni mjesto da o tome raspravljamo - otkrila nam je Jugova.

No saborski zastupnik SDP-a Zvonimir Mršić opovrgnuo je njezine optužbe. - Bio sam na maškarama i razgovarao s najmanje desetak sugrađana. Na putu od automobila da kioska za prodaju krafni sreo sam dojučerašnju stranačku kolegicu Helgu Jug te je srdačno pozdravio. Zamolio sam je da ne pljuje u lice čovjeku koji joj je omogućio da postane županijska vijećnica i da ne trguje mandatom SDP-a za posao. Isto tako, zamolio sam je da vrati mandat - rekao nam je Mršić. Dodao je kako mu je žao ako je Helga Jug to doživjela kao verbalni sukob. - Budući da je i ovaj put instruirana, nije ni čudno što HSS slučajni susret želi politički iskoristiti. Možda ću opet sresti Helgu Jug i razgovarati s njom pa se pitam hoće li svaki naš susret završiti u medijima - istaknuo je Mršić. (Marko Murković / Podravski list)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 09:03