ANONIMNA PRIJETNJA

Branko Šerić dobio poruku: ‘Čuvaj se splitske ruke!´

Odvjetnik Šerić ipak je odbio ponuđenu policijsku zaštitu i ne želi komentirati slučaj
 CROPIX

ZAGREB - “Čuvaj se splitske ruke!” Poruka je to koja je bila sastavljena od slova izrezanih najvjerojatnije iz jednih dnevnih novina i nalijepljena na papir A4 koja je s ostalom poštom u bijeloj kuverti stigla 25. listopada prošle godine u kancelariju odvjetnika Branka Šerića. Otvorio je bijelu kuvertu na kojoj su bile šare od poštanskog žiga, ali žig pošte nije bio vidljiv.

Sigurnosna procjena

Kad je televizijska ekipa otišla iz njegova ureda, odvjetnik Šerić nazvao je policiju i obavijestio ih o poruci koju je primio. Nekoliko dana prije, u četvrtak, 21. listopada, njegov branjenik Ivan Mravak, bivši direktor HEP-a , iznio je obranu u kojoj je odlučio reći istinu o HEP-u. Na njegovu iskazu sada se temelji i istražni zahtjev protiv Ive Sanadera, bivšeg premijera. Ali, od koga je stigla ta poruka, policija još nije utvrdila, ali je shvaća vrlo ozbiljno. Kako smo doznali iz izvora u policiji, i prije Nove godine odvjetnika Šerića su radi sigurnosne procjene posjetili inspektori MUP-a i opet mu ponudili zaštitu koju je on odbio. Na naš upit o pismu koje je primio odvjetnik Šerić jučer nam je odgovorio:

- Ne želim to komentirati.

Kako smo doznali, policija u suradnji s tužiteljstvom i dalje nastoji utvrditi tko je odaslao pismo i s kojom namjerom, jer im odvjetnik Šerić nije mogao reći sumnja li na nekoga i odbio je ponuđenu policijsku zaštitu. Policija je od njega uzela navedeno pismo i kuvertu i forenzički je obradila. Istraga i dalje traje. U međuvremenu, Ivan Mravak, bivši direktor HEP-a, i dalje živi pod policijskom zaštitom.

Nobilo izvan Hrvatske

Policija je u međuvremenu zbog sumnje da mu je život ugrožen dala zaštitu i odvjetniku Anti Nobilu, branitelju Damira Polančeca.

Nobilo, koji je trenutno izvan Hrvatske, nedavno nam je potvrdio da je pod policijskom zaštitom. Tjednik Nacional objavio je da se Nobilo našao na meti međunarodnih kriminalaca jer je prije devet godina zatupao jednu osobu koja je na području Žitnjaka kupila jednu zgradu tvrtke u stečaju. No, u stečajnom postupku vjerovnici, među kojima su bile i neke osobe iz Bugarske, nisu se uspjele naplatiti, pa su zaprijetile smrću njegovu klijentu, a potom i njemu.

Prisluškivali razgovore

Za navodnu pripremu njegove likvidacije doznalo se prisluškivanjem razgovora osoba iz kriminalnog miljea, te istraživanjem okolnosti pucnjave u prosincu prošle godine pred dječjom igraonicom na Zagrebačkom velesajmu, kada je pucano na Antu Rosu. Sumnja se da je jedan od sudionika pucnjave bio naručitelj Rosina ubojstva. Policija i dalje traga za Rosom, nadajući se da bi njegovim iskazom mogla rasvijetliti i odakle dolaze prijetnje Nobilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 02:43