DUGA TRADICIJA

Zatvorena 1042. festa svetoga Vlahe

Umjesto na Orlanovu stup, barjak sa svečevim likom ove je godine bio podignut na improviziranom stupu ispred Crkve sv. Vlahe
 Tonči Plazibat / Cropix

DUBROVNIK - Spuštanjem barjaka sv. Vlahe danas je u Dubrovniku zatvorena 1042. festa svetoga Vlahe, zaštitnika grada i Dubrovačke biskupije.

Okupljenim vjernicima i nositeljima barjaka, po tradiciji se obratio rektor Crkve sv. Vlahe, d on Toma Lučić koji je svim sudionicima zahvalio na još jednoj odlično organiziranoj festi u čast dubrovačkog zaštitnika.

Svečani ceremonijal uveličali su svojim nastupom Gradska glazba Dubrovnik i Dubrovački trombunjeri.

Pogledajte fotogaleriju sa svečanosti zatvaranja

Zatvaranju Feste prethodilo je hodočašće na Goricu sv. Vlaha gdje je misno slavlje predvodio mons. Tomo Vukšić, vojni biskup u Bosni i Hercegovini.

Svečano otvorenje Feste sv. Vlahe održano je u ponedjeljak, 3. veljače, ispred dubrovačke katedrale, a euharistijsko slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić.

Umjesto na Orlanovu stup, barjak sa svečevim likom ove je godine bio podignut na improviziranom stupu ispred Crkve sv. Vlahe. Stručnjaci su, naime, zbog oštećene statike Orlandova stupa preporučili da se spomenik za svetkovinu ne opterećuje zastavom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 01:31