ULTIMATUM VLADI

SINDIKATI U ZAGREBAČKOJ ZRAČNOJ LUCI TRAŽE OD VLADE: Kaznite Upravu i ispunite naših 7 zahtjeva ili krećemo u štrajk!

 Srdjan Vrancic / CROPIX

Četiri sindikata u Zračnoj luci Zagreb od Uprave zagrebačkog aerodroma i Ministarstva prometa traže ispunjenje sedam zahtjeva ili će u suprotnom organizirati štrajk na zagrebačkom aerodromu.

Sindikati traže obustavljanje provedbe prijenosa upravljanja aerodroma na koncesionara dok Vlada i Sabor ne provedu nadzor nad postupkom izmjene i dopune koncesijskog ugovora, obustavu postupka prijenosa radnika kod koncesionara.

Od Ministarstva se traži poduzimanje mjera protiv Uprave ZLZ-a zbog nanošenja materijalne štete i narušavanja ugleda tvrtke.

Sindikati i nadalje traže da svima onima koji nastave raditi kod koncesionara Uprava Zračne luke prethodno dâ otkaz, isplati otpremnine, a potom da ih se zaposli.

O tim zahtjevima čelnici sindikata raspravljali su u petak na sastanku mirenja s članovima Uprave ZLZ-a, ali nikakav dogovor nije postignut.

Kako doznajemo, u Ministarstvu prometa danas bi se trebao održati sastanak ministra Hajdaša Dončića s čelnicima sindikata.

Očekuje se da bi nakon tog sastanka trebalo biti jasnije hoće li na aerodromu biti štrajka ili ne.

No kako nam kažu sugovornici, sindikalni zahtjevi postavljeni su tako da je gotovo nemoguće očekivati da bi se ministar s njima složio te je namjera sindikata da isproviciraju štrajk na aerodromu.

Uprava ZLZ-a i Ministarstvo prometa nekoliko su puta istaknuli da su davanje otkaza zaposlenima na aerodromu, isplata otpremnina i ponovno zapošljavanje protuzakoniti, a koncesionar u tom slučaju nema nikakvu obvezu zapošljevanja radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:16