POLITIČARI PROVODE ODMOR NA BRAČU

Tri ministra, jake snage SDP-ovaca i oporbenjaka...

Ljeto je na vrhuncu i političari su se raspršili diljem Jadrana, zamijenivši odijela i konferencije za novinare sladoledima i luftmadracima. I ove godine Brač je bio omiljena destinacija mnogih od njih, pa su na tom otoku ljetovala čak tri ministra uz pregršt oporbenjaka i stranačkih kolega.

U Milni na Braču već godinama ljetuje ministar pravosuđa Orsat Miljenić. Premda ima kuću pa ne mora tragati za privatnim smještajem, ministru je najdraže sjesti na svoj brodić pa otploviti do Šolte ili Hvara.

Plove pa se vežu

Odmor na brodu najdraži je i riječkom gradonačelniku, SDP-ovcu Vojku Obersnelu, koji je i ove godine odlučio oploviti Jadran, pa je u Bol na Braču stigao iz Rijeke. Dva i pol tjedna sasvim su mu, kaže, dovoljna za tu rutu, a kako je već iskusan moreplovac, dobro zna koje su uvale i otoci najljepši za pristajanje. Ministar zdravlja Rajko Ostojić također je nekoliko dana odmora potražio u Bolu na Braču, gdje je uzeo predah od teških pregovora sa sindikatima zdravstvenih djelatnika, a ministar uprave Arsen Bauk s rodnog je Brača pobjegao nešto južnije, na jedan od otoka južnog Jadrana. Ionako je uvijek volio naglasiti kako na Braču ne ljetuje, nego živi, pa nije htio da ga se u Pućišćima fotografira kao da tamo ljetuje.

U Bolu smo zatekli i niz oporbenjaka. Tu se, već tradicionalno, odmarala i bivša premijerka, a sada nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor. Proteklih godina u blizini hotela u kojem odsjeda opsjedale su je horde fotografa, pa je ove godine uživala u malo mira. U istom hotelu nekoliko je noći odsjeo i njen bivši stranački kolega i bivši ministar Đuro Popijač. No, on je na Brač stigao uglavnom radi supruge, direktorice jedne tvrtke, koja je u Bolu održala niz sastanaka. Po onoj “hvali more, drž’ se kraja”, Popijač nam je tako rekao da ipak najviše uživa u radnom odmoru, obrađujući svoje vinograde.

Od bivših ministara susreli smo i nekadašnjeg ministra znanosti i obrazovanja, Dragana Primorca. I on je odlučio odmor provesti radno, pa je u Bol doveo nekolicinu poslovnih partnera iz SAD-a, s kojima namjerava razvijati poslovne projekte ove jeseni.

Tko zna gdje je Grčić?

Ministar Slavko Linić odmor je proveo ploveći, no ne znamo je li svratio i do Brača, kako je najavljivano, a premijer Zoran Milanović opuštao se u državnoj vili na Hvaru. Ministar turizma Darko Lorencin i ministar pomorstva i prometa Siniša Hajdaš-Dončić uživali su u međunarodnoj utrci magaraca, Trci tovarov, u Tisnom na Murteru, a potpredsjednik Vlade Branko Grčić nije otkrio gdje ljetuje ljetovanja, rekavši samo da će biti “na Jadranu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 10:39