EKSKLUZIVNO: PROMJENE NA ČELU ZAGREBA

Bandić otpisao pet najbližih suradnika u upravi grada

Osim traženja novih ljudi za mjesta pročelnika, gradonačelnik osniva i tri nova gradska ureda

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić svoj peti mandat odradit će bez pet najbližih suradnika koji su s njim proveli više od desetljeća.

Neki od najprepoznatljivijih pročelnika - Davor Jelavić, Ninoslava Zeković i Ladislav Prežigalo - već su zamijenjeni novim kadrovima - pročelničke funkcije obavljaju njihovi zamjenici do raspisivanja natječaja. Sljedećih bi mjeseci u mirovinu trebao i Vidoje Bulum, a sve su glasnije najave da će ubrzo s mjesta pročelnika za zdravstvo otići i Zvonimir Šostar.

Na njihova mjesta doći će nova lica o kojima bi Bandić trebao odlučiti uskoro, a kompletnom faceliftingu gradske uprave treba pribrojiti i skora imenovanja novih pročelnika jer se uskoro osnivaju tri nova ureda - za javnu nabavu, EU fondove i branitelje.

Jelavićev lom rebra

Pročelnik Ureda za graditeljstvo Davor Jelavić, nakon 12 godina, više nije pročelnik Ureda. Na njegovo je mjesto privremeno, do raspisivanja natječaja, došao dosadašnji zamjenik Dinko Bilić. Jelavić, čovjek koji nikad nikome nije odbio telefonski poziv, prve dane u mirovini provodi na moru. Oporavlja se od loma rebra nakon pada s bicikla, ali i iščekuje novi, manje zahtjevan angažman u gradskoj upravi.

Manje važni poslovi

- U Upravi smo Bandić i ja bili 12 godina zajedno, ali radimo skupa kroz stranku od početka devedestih. Došlo je vrijeme za nove mlade ljude. Ja imam 47 godina staža, ali još ću neko vrijeme ostati u gradskoj službi.

Vjerojatno ću se baviti pitanjima legalizacije objekata i GUP-a, no to će mi pomoći da ne odem naglo u mirovinu. Prvo malo manje zahtjevan posao, pa onda penzija - kaže Jelavić.

Na odmoru je i Ladislav Prežigalo, koji više nije na čelu Ureda za gospodarstvo. Zasad ga mijenja Davorka Pejnović. Više od 13 godina proveo je na toj funkciji, a sada najavljuje da će do kraja godine, dok ne napuni uvjete za mirovinu, raditi kao gradonačelnikov savjetnik za pitanja gospodarstva.

- Svakako će sada biti puno više vremena za moje strasti i hobije. Pisat ću još više poezije i stvarati nove mjuzikle - najavljuje Prežigalo.

Osim Prežigala i Jelavića, u mirovinu se povlači i pročelnica Ureda za imovinsko pravne poslove Ninoslava Zeković. Htjela je ona otići još prije lokalnih izbora, ali doznajemo da je gradonačelnik molio da se zadrži “bar još neko vrijeme”. Iako se službeno još uvijek vodi kao pročelnica, poznato je da je već dulje vrijeme mjenjaju njezini zamjenici - Ines Bravić i Boro Kisjelica.

Šitum umjesto Šostara

Do kraja godine u mirovinu će vjerojatno i najpoznatiji brk u gradskoj upravi - pročelnik Stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum. Iako za to zasad nema službenih potvrda, sve su glasnije najave, tvrdi nam više sugovornika u gradskoj upravi, da će uskoro Zvonimira Šostara na mjestu pročelnika Ureda za zdravstvo zamijeniti poznata liječnica Mirna Šitum, koja je na ovim izborima bila i na nezavisnoj listi Milana Bandića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 10:24