PRISAVLJE ŽELI SVJEŽ NOVAC

HRT u ofenzivi: Kontrolori će zbog pretplate popisivati SVA RAČUNALA, ali i aute s radio prijemnikom

Tvrtke moraju plaćati i RTV pristojbu za automobile s radijskim prijemnikom te za svako računalo
zagreb,220207hrt zgrada na prisavlju, krim policija u zgradifoto: drago sopta-slobodna-
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska radio televizija krenula je u pojačanu akciju naplate RTV pristojbe od poduzetnika, piše Poslovni dnevnik .

Naime, Poslovni donosi priču o posjetu dvojice kontrolora HRT-a jednoj maloj firmi u središtu Zagreba u kojoj su tražili podatke o broju službenih vozila navodeći kako će tvrtka morati plaćati RTV pristojbu za svako službeno vozilo. Po odlasku iz firme kontrolori su najavili kako će uskoro krenuti u akciju popisivanja broja računala, zbog toga što će pravne osobe morati plaćati RTV pristojbu i za svako računalo.

Upravo se stoga postavlja pitanje je li HRT, suočen s poteškoćama u poslovanju, ali i s već drugom odbijenicom Vlade na njihov plan restrukturiranja krenulo i opsežnu akciju naplate RTV pristojbe od poduzetnika.

Međutim, na Prisavlju pak tvrde da se ne radi ni o čemu izvanrednom, već o uobičajenim aktivnostima njihovih kontrolora. Dodaju i kako 'u ovom trenutku nema planova o popisivanja računala u tvrtkama niti o zaračunavanju pristojbe za njih, iako po novom zakonu HRT ima pravo na to'.

Članak u cijelosti pročitajte OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 08:54