UMJESTO CINEPLEXXA

CINESTAR U TKALČIĆEVOJ OTVARA NAJMODERNIJI MULTIPLEKS U DRŽAVI Svaka od pet dvorana izgledat će drugačije, na ulazu će biti staklenik sa zelenilom

 Bruno Konjević / EPH

Zatvaranjem filmskog festivala ZagrebDox, početkom ožujka svoja je vrata zatvorilo i Cineplexx kino u Kaptol centru gdje se festival održavao. - Svoje resurse usredotočit ćemo na strateško partnerstvo sa City Centerom One u čijim trgovačkim centrima u Zagrebu i Splitu već dugi niz godina imamo kinodvorane u kojima bilježimo porast broja posjetitelja - priopćili su iz Cineplexxa.

Direktna konkurencija

Kako Jutarnji list doznaje, upravljanje multipleksom tamo je prije dva dana preuzeo Blitz-CineStar koji će početkom ljeta otvoriti multipleks jedinstvenog i inovativnog koncepta kakav dosad nije postojao u Hrvatskoj, ali ni u regiji.

- Riječ je o jednoj od najvećih akvizicija na tržištu, s obzirom na to da je Cineplexx jedini tržišni konkurent CineStaru. Osim u zagrebačkom Centru Kaptol, ovaj novi inovativni kino kompleks otvorit će se i u Splitu, a ukupna vrijednost dvije investicija veća je od 22 milijuna kuna - otkrili su nam iz Blitz-CineStara.

Novi multipleks imat će ukupno pet potpuno digitaliziranih kino dvorana, no još se ne zna kako će tehnološki biti opremljene, odnosno, hoće li imati realD 3D tehnologiju i eXtreme veliko platno. Dizajnerski dvojac Dean Franić i Saša Šekoranja, koji su radili na projektu, kažu kako će to biti jedinstveno mjesto koje spaja retro i moderni stil interijera.

Staklenik na ulazu

- Svaka kino dvorana bit će različita i imati drugačiju atmosferu. U prostoru će se nalaziti i veliki staklenik sa zelenilom, a sve će odisati teatralnošću - opisao je Saša Šekoranja.

Dizajneri ističu kako su imali potpunu slobodu u ovom projektu. - Bar koji će se nalaziti na samom ulazu kompleks kina zamišljen je kao prolaz u drugu stvarnost. Prostor je spona, poput zastora u kazalištu koji nas uvodi i otkriva svijet u kojemu su mašta, individualnost, izričaj i emocije osnovni pokretači - rekao je Franić.

CineStar, naime, bilježi kontinuirani rast na tržištu pa je u prvom tromjesečju ove godine zabilježen rast od osam posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U regiji trenutačno posluje kroz 16 multipleksa s ukupno 100 dvorana i čak oko 17.000 sjedala, a godišnje kroz njih prođe oko četiri milijuna posjetitelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 04:10