VILA LENAC

Čermak od Rusa kupio jednu od najljepših vila na Opatijskoj rivijeri: ‘Ne bih o cijeni‘

Vila ima oko 500 kvadratnih metara, no sam kompleks prostire se na 4420 metara kvadratnih

Ivan Čermak i vila Lenac

 Cropix/

Umirovljeni general Ivan Čermak je od ruskih vlasnika ovog ljeta za 12,5 milijuna eura, odnosno 94 milijuna kuna kupio jednu od najljepših vila na Opatijskoj rivijeri, vilu Lenac. Sam Čermak u kratkom razgovoru za Index potvrdio je kupovinu, no nije htio govoriti o cijeni.

"Istina je, da. Kupio sam. Ne bih o cijeni, jer o cijeni se ne govori javno. Svakako ću je češće koristiti", poručio je Čermak.

No, Index je u posjedu kupoprodajnog ugovora u kojem je vidljiva cijena od gotovo 94 milijuna kuna za vilu koja se nalazi na ulazu u Volosko.

Vila je vrlo vjerojatno plaćena u gotovini jer nema tereta kredita. Ruski vlasnici tu su vilu kupili 2009. godine i to za 5,5 milijuna eura te su je obnovili. Vila ima oko 500 kvadratnih metara, no sam kompleks prostire se na 4420 metara kvadratnih. Dio je u borovoj šumi, a nalazi se na samom rtu i to s vlastitim mulom i plažom za kupanje.

Inače, Vila Lenac ili vila Bunker, kako je zove lokalno stanovništvo, bila je bivša rezidencija generala JNA Mirka Lenca, koju je dobio za zasluge u NOB-u. Do 2009. godine u toj vili živjele su obitelji Lenac i Čošić, a one su taj objekt prodale ruskim investitorima.

Kupoprodajni ugovor je potpisan 23. lipnja ove godine, a suvlasnik te vile je i Čermakova supruga Mirjana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 22:30