POLARNA ZIMA

ČEKA NAS JAKO HLADAN TJEDAN Na Novu godinu i do -19, idući vikend opet snijeg

Zagreb, 281214. Marticeva ulica.U Zagrebu i okolici pada obilan snijeg koji otezava promet pjesaka i automobila.U centru grada u tijeku je ciscenje ulica i plocnika.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

Nakon što su gotovo cijelu Hrvatsku okovali snijeg i led, nove snježne pahulje i daleko oštrije zahlađenje ispratit će ovu godinu i dočekati nas u idućoj 2015.

Kako javlja Državni hidrometeorološki zavod, danas će na Jadranu biti pretežno sunčano i vjetrovito, mjestimice uz umjerenu naoblaku.

U unutrašnjosti djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka ponegdje može pasti malo snijega.

Puhat će slab do umjeren sjeverni, u Slavoniji i sjeverozapadni vjetar.

Na Jadranu će jaka i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima, postupno slabiti. Najviša dnevna temperatura zraka od -6 do -1, a na Jadranu od 0 do 5°C.

Slično vrijeme bit će i u Zagrebu - djelomice sunčano, a poslijepodne i navečer uz povremeno više oblaka mjestimice može pasti vrlo malo snijega. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka od -3 do -1°C.

No već u srijedu jutarnja temperatura u Zagrebu spustit će se do -15 Celzijevaca, dok će dnevna temperatura iznositi oko -6 °C.

U četvrtak, na prvi dan 2015. godine, jutarnja temperatura spustit će se još niže za par stupnjeva, do -19 Celzijevih stupnjeva.

Također, prognostičari za idući vikend najavljuju novi snijeg, i to u subotu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:45