NESREĆA NA VIDIKOVCU

Čehinja (49) bez vozačke zajedno s motociklom pala niz strminu od 10 metara, u teškom je stanju

Iz šibenske policije kažu da će odgovarati za izazivanje prometne nesreće i za prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

ilustracija

 Duje Klaric/Cropix

U šibenskoj bolnici od jučer popodne nalazi se 49-godišnja državljanka Češke koja je teško nastradala u prometnoj nesreći u Primoštenu, a koju je sama skrivila. A kad bude otpuštena s bolničkog liječenja gdje ostaje do daljnjega jer je zadobila teške tjelesne ozljede, s njom će se pozabaviti šibenska policija jer su provodeći očevid utvrdili niz prekršaja.

Do nesreće je došlo u 14.50 sati kada je češka turistica vozila motocikl čeških nacionalnih oznaka dijelom parkirališnog prostora vidikovca Gospe od Loreta i to bez položene vozačke kategorije za to vozilo.

Da bi u jednom trenutku, dok se polukružno okretala, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju kolnika i bez da je smanjila brzinu što je bilo nužno, udarila prednjim kotačem u uzdignuti betonski ivičnjak ruba kolnika.

-Uslijed toga je izletjela van kolnika te zajedno s motociklom pala niz strminu nižu za oko 10 metara od nivoa kolnika. Općoj bolnici u Šibeniku vozačici su konstatirane teške tjelesne ozljede te je zadržana na bolničkom liječenju - kažu iz PU šibensko kninske te dodaju da će protiv 49-godišnje Čehinje zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijeti odgovarajuće prijave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 14:12