PODUZIMAJU SE MJERE

Capak o spremnosti sustava za jesensku bitku s epidemijom: ‘Ne vjerujem da će doći do kolapsa‘

‘Nedostaje nam liječnika obiteljske medicine, poduzimaju se mjere, povukli smo novac za specijalizaciju, ali to traje‘, kazao je Capak
Krunoslav Capak
 Prt Sc/Facebook

Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak govorio je o spremnosti hrvatskog zdravstvenog sustava da se najesen bori s epidemijom.

- Što se tiče jeseni, ne vjerujem da će doći do kolapsa zdravstvenog sustava, točno je da nema dovoljno liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, mislim da najviše fali liječnika obiteljske medicine, poduzimaju se mjere, povukli smo novac za specijalizaciju, ali to traje. Taj se broj neće moći brzo nadoknaditi. Ministarstvo zdravstva vodi računa o tome, na razne načine. Isto tako se razgovara i o lokalnoj samoupravi za stimulaciju liječnika da se uvjeti poboljšaju. Trajno se mjere poduzimaju, svi smo prenapregnuti zbog korone. Tako je i u sustavu javnog zdravstva, rekao je Capak.

- Ako raspoloživi bolnički kapaciteti ne budu dovoljni, dići će se svi drugi kapaciteti. Imamo krevete u Areni, a i šatori su još uvijek ispred KBC-a Dubrava. Zdravstveni sustav je na oprezu i spreman je na sve scenarije. Nadam se da ćemo svi učiniti sve da to ne bude potrebno, kazao je Capak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 10:28