INVESTICIJSKI ISKORAK

Butković obišao radove u Gospiću, u asfaltiranje nerazvrstanih i lokalnih cesta uloženo 1,4 milijuna eura

Sagledat ćemo daljnje potrebe te, ako bude trebalo, osigurati još novca da se završi investicijski ciklus, poručio je ministar

Oleg Butković

 Niksa Stipanicev/CROPIX

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković obišao je u četvrtak radove na asfaltiranju nerazvrstanih i lokalnih cesta u Gospiću, za što je Vlada Županijskoj upravi za ceste (ŽUC) dodijelila dodatnih 1,4 milijuna eura.

Butković je obišao gradilište i radnike u pratnji ličko-senjskog župana Ernesta Petryja, koji je ustvrdio da će radovi Gospiću "dati novi sjaj", nakon što su u tri godine napravili investicijski iskorak koji je od Gospića napravio veliko gradilište.

Ministar je podsjetio da je lani ŽUC-u Ličko-senjske županije dodijeljeno redovno 2,4 milijuna eura, a dodatnih 1,4 milijuna omogućilo je Gospiću da uredi ceste koje su u lošem stanju.

"Sagledat ćemo daljnje potrebe te, ako bude trebalo, osigurati još novca da se završi investicijski ciklus", poručio je Butković.

Istaknuta su ulaganja u dvije obilaznice - istočna bi povezala poduzetničku zonu Smiljan polje, a zapadna bi prometno rasteretila centar grada.

Za oba projekta Hrvatske ceste ugovorile su izradu dokumentacije do lokacijske dozvole, izvijestio je Butković i kao jedan od ulagačkih prioriteta naveo Žutu Lokvu, odnosno bolje povezivanje s Rijekom.

Naglasio je da se povećava promet autocestama, ove je godine je 12 posto više vozila nego lani, što je rezultat gospodarskog rasta.

U Gospiću se ulaže u vodoopskrbnu, plinovodnu i elektrodistribucijsku infrastrukturu. Direktor Elektrolike Božo Marković kaže da je dosad uloženo milijun eura za povećanje sigurnosti u napajanje električnom energijom.

Voditelj projekta plinofikacije, Ante Torlak iz tvrtke EVN Croatia plin, kaže da je dosad izgrađeno više od 11 kilometara mreže.

"Prva priključenja već su počela, spojili smo jednu tvornicu i neke kuće", rekao je.

Direktor tvrtke Usluge Dario Radošević izvijestio je kako je rekonstruirano sedam od planiranih osam kilometara vodoopskrbnog cjevovoda, a ostaje za izvesti više od 500 priključaka.

Ustvrdio je kako se "hidraulička slika" Gospića značajno poboljšala pa će gubici u distribuciji biti smanjeni za 20 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 13:30